Свят

Жена оцеля, заклещена 6 дена в катастрофиралата си кола при 41,7 градуса

  02.08.2019 12:59             
Жена оцеля, заклещена 6 дена в катастрофиралата си кола при 41,7 градуса

Белгийка беше спасена, след като беше хваната в капана на катастрофиралата си кола в продължение на 6 горещи дни, съобщават Би Би Си и БГНЕС. Жената разказва за своето изпитание, започвайки с думите „Мисля, че съм голяма късметлийка”.

45-годишната Корин Бастид изчезнала близо до Лиеж на 23 юли, два дни преди температурите да достигнат 41,7 ° C. Колата й се преобърнала в канавка в отдалечен район, наранявайки гръбнака й и тя не успява да излезе.

Макар и силно дехидратирана, тя остава в съзнание и оцелява, пиейки дъждовна вода. Жената е открита, след като семейството й алармира полицията, подавайки сигнал за изчезнало лице.

От болничното си легло Корин казва, че е смятала, че никой няма да я намери в „ужасяващата жега”.

„Първата нощ мобилният ми телефон не спря да звъни. Опитах се да му отговоря, но не можах, защото ръката ми беше ранена”, разказва тя.

Жената си спомня как е губела съзнание всеки път, когато се е опитвала да се движи, за да се измъкне от колата. В крайна сметка, след много усилия, успяла да отвори една от вратите с крак.

„Най-трудното беше да лежа върху парчетата стъкло. Опитах се да се вдигна, но останах с впечатлението, че гърбът ми се разкъсва. Също така използвах мокър клон, за да създам усещането за влага в устата си. Но не чувствах глад", добави тя.

Корин Бастид говори с изключителна благодарност за жената, която я е спасила.

„Тя ми каза, че ме е търсила навсякъде. Тя остана с мен през цялото време и мисля, че тя е моят ангел-пазител”.

Въпреки ужасяващото си изпитание, г-жа Бастид заяви, че се чувства щастлива, че е жива. През цялото време тя не загубила надежда, мислейки за децата си.

24часа