Konkurent
Инекс

Свят

Жена оцеля, заклещена 6 дена в катастрофиралата си кола при 41,7 градуса

2019-08-02 12:50 3540 0

Жена оцеля, заклещена 6 дена в катастрофиралата си кола при 41,7 градуса
Автор: снимката е илюстративна

Белгийка беше спасена, след като беше хваната в капана на катастрофиралата си кола в продължение на 6 горещи дни, съобщават Би Би Си и БГНЕС. Жената разказва за своето изпитание, започвайки с думите „Мисля, че съм голяма късметлийка”.

45-годишната Корин Бастид изчезнала близо до Лиеж на 23 юли, два дни преди температурите да достигнат 41,7 ° C. Колата й се преобърнала в канавка в отдалечен район, наранявайки гръбнака й и тя не успява да излезе.

Макар и силно дехидратирана, тя остава в съзнание и оцелява, пиейки дъждовна вода. Жената е открита, след като семейството й алармира полицията, подавайки сигнал за изчезнало лице.

От болничното си легло Корин казва, че е смятала, че никой няма да я намери в „ужасяващата жега”.

„Първата нощ мобилният ми телефон не спря да звъни. Опитах се да му отговоря, но не можах, защото ръката ми беше ранена”, разказва тя.

Жената си спомня как е губела съзнание всеки път, когато се е опитвала да се движи, за да се измъкне от колата. В крайна сметка, след много усилия, успяла да отвори една от вратите с крак.

„Най-трудното беше да лежа върху парчетата стъкло. Опитах се да се вдигна, но останах с впечатлението, че гърбът ми се разкъсва. Също така използвах мокър клон, за да създам усещането за влага в устата си. Но не чувствах глад", добави тя.

Корин Бастид говори с изключителна благодарност за жената, която я е спасила.

„Тя ми каза, че ме е търсила навсякъде. Тя остана с мен през цялото време и мисля, че тя е моят ангел-пазител”.

Въпреки ужасяващото си изпитание, г-жа Бастид заяви, че се чувства щастлива, че е жива. През цялото време тя не загубила надежда, мислейки за децата си.

24часа

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Великобритания повишава медицинския данък за чужденци
2019-11-18 21:20
30 0
Британското правителство планира да повиши размера на медицинския данък за чужденците до 625 британски лири годишно, като след Брекзит той трябва да обхване и гражданите…

Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова
2019-11-18 20:20
173 0
Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва, че в други държави положението е още по-трагично. Това изпитва на свой гръб българка, която…

Турция ще обсъжда бъдещето на земеделието си
2019-11-18 18:50
69 0
Идеи, насочени към бъдещето на турското земеделие, ще се обсъждат на заседание на Съвет по земеделието и горите, което се открива днес в Истанбул, съобщават…

„Жокера“ мина летвата от $1 млрд. от световния боксофис
2019-11-18 17:20
95 0
Хоакин Финикс и неговото превъплъщение в „Жокера“ официално преминаха летвата от 1 милиарда долара спечелени от продажбата на билети за прожекциите на филма по света.…

актуален брой на вестник Конкурент