Konkurent
Инекс

Здраве

Ако в ухото е попаднала вода

2019-08-04 04:00 956 0

Ако в ухото е попаднала вода

Докато се къпете или плувате в басейн или море, може да попадне вода в ушите ви. Усещането е неприятно, а понякога е трудно да се справите с проблема.

За да изтече водата, легнете на страната на засегнатото ухо и останете така в продължение на 10 минути. Поставете кърпа под ухото.

Друг начин е рязко да разклатите глава в посока на пострадалото ухо.

Един разпространен метод за справяне е скачане на един крак - наклонете главата на страната на засегнатото ухо и скачайте на срещуположния крак.

Често се използва и дълбокото поемане на въздух, след което с пръстите на ръката се затварят ноздрите. Преглъщайки, ще усетите пукащ звук. Поетият въздух се опитва да излезе през ушите и изтласква водата.

Ако изброените начини не ви помогнат, въоръжете се с грейка или сешоар. Възможно е ушната кал да е набъбнала при контакта с водата. Целта е влагата да се изпари под въздействие на топлината. Грейката сложете върху ухото. Ако ползвате сешоар, дръжте го на разстояние поне 25 см.

В случай че описаните начини за справяне не помогнат, потърсете лекарска помощ. Не допускайте водата да остане по-дълго време в ухото, защото има риск да премине в т.нар. средно ухо и да причини инфекция.

mila.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Защо не трябва да отслабваме бързо
2019-10-19 04:00
123 0
Ипократис Пападимитракос е един от най-търсените диетолози у нас, помогнал на стотици хора да поддържат здравословно тегло. Всеки ден поне един от неговите клиенти му…

Ранни симптоми за карцином на белия дроб
2019-10-18 04:00
725 0
Макар да се вярва, че тютюнопушенето увеличава риска от карцином на белия дроб, замърсеният въздух, професии, които са изложени на радиация и други фактори може…

Десетте правила на правилното хранене
2019-10-17 04:00
415 0
Хармоничната връзка с храната, също както и любовните отношенията, може да ни донесе много удоволствие и ползи. Предлагаме ви няколко начина да внесете баланс в…

Английска сол и кислородна вода помагат за детоксикация на тялото
2019-10-16 04:00
495 0
Детокс терапията е ключ към по-добрия начин на живот. Китайската система за рефлексология казва, че стъпалата ни имат природни енергийни зони, които са свързани директно…

актуален брой на вестник Конкурент