Събития

Ново кухненско обзавеждане за патронажа във Вършец

  17.07.2019 10:22             
Ново кухненско обзавеждане за патронажа във Вършец

Ново кухненско обзавеждане ще има във Вършец. Средствата са на стойност 29 200лева с ДДС, от които средства от Фонд "Социална закрила"-  26 280 лева. Местната управа финансира подобренията с 2 920 лева.

Ще бъдат доставени и монтирани - електрическа печка с 6 плочи, миялна машина, електропарен казан и електрически фритюрник.

Кухненското оборудване ще е професионално, отговарящо на потребностите на Домашния социален патронаж с цел подобряване качеството на приготвената храна и условията на труд на персонала. Уредите ще бъдат енергоспестяващи.

Потребители на социалната услуга "Домашен социален патронаж"- Вършец е с капацитет над 200 потребители на социални услуги. Това са пенсионери, лица с определена нетрудоспособност над 70.99%, определена от ТЕЛК/НЕЛК, самотно живеещи лица, които не са в състояние сами да организират и задоволяват жизнените си потребност, нямат близки които да се грижат за тях и не са страна по договор за предоставяне на собственост срещу задължения за издръжка и/или доглеждане и потребители на социалната услуга "Топъл обяд".