Събития

Урбанист и сериен предприемач вдъхновиха аудиторията на второто издание на “Успешни лидери споделят”

  11.07.2019 13:05             
Урбанист и сериен предприемач вдъхновиха аудиторията на второто издание на “Успешни лидери споделят”

Във вторник, в Читалнята на Регионална Библиотека „Христо Ботев“ – Враца се проведе второто събитие от поредицата „Успешни лидери разказват”. Основната идея на тези срещи е да събират успешни предприемачи с начинаещи и мотивирани за развитие хора от Враца и региона. На втората среща гост-лектори бяха  Ангел Бондов и Геновева Христова.

Ангел е по професия урбанист. Той разказа за приключенията на (не)формалното или „Градът-това си ти“ и призова към отговорно отношение към средата, в която живеем. Облагородяването на пространства е неговата основна мисия. Той сподели с публиката, че подобни инициативи водят до нови запознанства, опит, общуване на хора със сходни интереси и завързване на контакти.  За да може едно място да просъществува е ценно да се търси връзката с местната общност и преобразяването на пространството да се съгласува с мнението на хората. На хората дошли в Библиотеката, Ангел разказа за подхода PLACMAKING, а именно, креативна намеса във физическата среда или как хората създават креативни пространства и общности. Ангел сподели личен опит при взаимодействие между хората и обектите и за HEАRTBEAT – пулса при всеки един момент на спад и възход по време на работа и изобщо в живота. Това към което прикани слушателите беше, колко е важно да има комуникация, искреност и изграждане на доверие между хората. Ангел Бондов завърши лекцията си с думите: „ Най – важно е да изградиш доверие в хората и да намериш съмишленици!”.

 Вторият гост-лектор, Геновева Христова е предприемач с дългогодишен опит, изпълнителен директор на Ligna Group, освен това е президент на Български Мебелен Клъстер, а от скоро и музикален продуцент. Геновева разказа интересни преживявания от своя опит в бизнеса. Това към което ни прикани  е постоянство, доверие, комуникация. Геновева предаде от своя заряд и енергия на вдъхновение, че нещата са възможни. Според нея: „България може да създава наистина стойностни продукт.” Гост-лекторът е изпълнен с надежда, позитивна емоция и наистина спортен дух за това, че България е добро и хубаво място и има добро бъдеще, отворена е да чуе нови идеи и да съдейства за реализацията им. Геновева каза: „Трябва да си помагаме и да си вярваме. Искаме да запалим хората че всичко е възможно…“ най-голямата пречка е начинът на мислене или манталитетът. На въпроса „Какво най-силно те стимулира да продължиш?”, тя отговори „Фактът, че можеш да вдъхнеш мотивация и живот на някого е най- голямата мотивация за мен!”. Според Геновева: „Вече се намираме в т.нар. „икономика на преживяванията” – комерсиалното и материалното губят смисъла си.” – така завърши своят вдъхновяващ разказ тя.

Следващото събитие от поредицата ще се проведе през септември, когато организаторите ще разкрият повече подробности относно предстоящи срещи с успешни предприемачи.