Събития

Димитър Велков: Закриването на отделения в болницата е недопустимо!

  27.06.2019 14:32             
Димитър Велков: Закриването на отделения в болницата е недопустимо!

БСП ще поиска извънредно заседание на общинския съвет във Видин заради предвиденото и анонсирано отздравния министър престректутуриране на областните болници в Северозапада. Това стана ясно на извънреден брифинг, свикан от областното ръководството на столетницата в крайдунавския град.

„Ще настояваме болницата да остане в този вид, да не се закриват отделения“, заяви председателят червените във Видинско Димитър Велков.

"Това е една поредна стъпка, според нас за заличаването на Видинска област. Започна се от фабриките, заводите, администрацията и сега вече опряха до здравеопазването, до болницата“, гневно обяви Велков.

Той напомни, че по конституция „всеки гражданин има право на лечение и на достъп медицински грижи. По какъв начин ние даваме достъп на възрастните хора да отидат до Враца или до Монтана? Закриването на отделения е недопустимо според нас", допълни Велков.

Предложението за извънредно заседание на общинския съвет ще бъде отправено към всички политически сили. В дневния ред ще е само една точка - изработване на позиция за недопускане на закриване на отделения във видинската болница и запазване на дейностите в пълния си обем, каза Димитър Велков. Според него решението трябва да е надпартийно, защото засяга целия регион.

По същия повод за събота е насрочено извънредно заседание на областния съвет на БСП.