Събития

Рок разтресе здраво Чупренския балкан СНИМКИ

  24.06.2019 15:25             
Рок разтресе здраво Чупренския балкан СНИМКИ

В петък и събота, на 21 и 22 юни, белоградчишкото село Чупрене бе домакин на второто издание на рок фестивала "Чупрене Оупън Еър". Целта на фестивала е той да се превърне в традиция за региона и постепенно да се надгражда през годините, каза организаторът на събитието Йордан Тропчиев. Той не жали нито средства, нито усилия, за да превърне мечтата си в реалност.

"Това, което се опитваме да направим е европейски тип фестивал, което за мен лично определено липсва все още в България. Стремим се групите, които каним, да са доста разнообразни, така че да има по нещо за всеки вкус“, каза Топчиев. Той допълни, че тази година на сцената са поканени групите "Каторга", СЕВИ" и един млад китарист Кристиян Добрев, който е свирил на една сцена с уникалния Стийв Вай.

В събота на сцената излязоха "Барон Хамелеон", "Екзитус", "Сакар" и основният хедлайнер "Блек Роуз".

„Продължаваме смело напред и всяка година ще надграждаме. Фестивалът е изцяло частен, като помощ ни оказва и Община Чупрене, за което им благодаря. Началото на концертите бе от 19 часа в петък и от 17 часа в събота", уточни ентусиастът Йордан Тропчиев.

Фестивалният комплекс е разположен в частен имот на организатора на събитието. Около 300 души се събраха в съботната вечер на поляната и това мотивира Йордан Тропчиев да продължава да надгражда и догодина.

Организаторите предложиха на посетителите къмпинг с места за палатки и кемпери, топла вода и луксозни бани и тоалетни. Фестивалният комплекс е оборудван с видеонаблюдение, бар за студени напитки и храна за гостите. За третото издание на фестивала се очаква и рок група от световна величина и това би трябвало да привлече повече посетители от цялата страна и чужбина.