Крими

/ОБНОВЕНА/ Тежка катастрофа, жена загина на място

  18.06.2019 11:17             
/ОБНОВЕНА/ Тежка катастрофа, жена загина на място

Млада жена загина на пътя край Орсоя, съпругът й бере душа. 33-годишна жена е загинала при свирепа катастрофа, станала в нощта срещу понеделник на километър от Лом по пътя през Орсоя, съобщиха от полицията. Силвия Р. била зад волана на "Рено Меган Сценик" . Заедно с нея пътувал 45-годишният й съпруг Димитър А. По данни на полицията автомобилът е излязъл от платното и се е преобърнал по таван. Силвия издъхнала на място, а Димитър е тежко ранен. Той е транспортиран в ломската болница в критично състояние. Часове по-късно е превозен до столичния институт „Пирогов”. Мъжът е счупен гръбнак и състоянието му е изключително тежко. Полицията в Лом все още изяснява точната ситуация около тежкия инцидент.

Катастрофата е станала малко след 2,30 часа през нощта. Според разследващите автомобилът се е движел с много висока скорост. Пътят е осеян със завои и най-вероятно на някой от тях е излетял от шосето. Изумени криминалистите са установили, че колата буквално е летяла. Отсекла е няколко дървета и чак тогава се е спряла в канавката по таван. Младата жена е изхвърчала през стъклото и е издъхнала. По данни на разследващите тя е била без колан.

Мястото, където Силвия е изгубила живота си, е шосе след ремонт.

„Преди ремонта там се караше максимум с 40 километра в час заради огромните дупки. Сега асфалтът е идеален. Всеки, който познава пътя, знае за опасните завои, но вероятно доброто шосе кара шофьорите да натискат газта. Вече не сме сигурни, дали не беше по-добре пътят да си остане разбит.”, коментират ломчани. По време на инцидента в района е имало и пожар, възможно е мястото да е било задимено, но полицаите са категорични, че при нормална за пътя скорост димът е нямало да попречи.