Konkurent
Инекс

Събития

Ремонтират основно улици в Монтана, работи се и по 60 обекта в селата

2019-06-12 11:00 389 0

Ремонтират основно улици в Монтана, работи се и по 60 обекта в селата

В Монтана стартира основният ремонт на няколко улици. Част от тях ще бъдат завършени в края на седмицата преди Свети Дух, съобщи кметът Златко Живков.

Изцяло обновена е  Неофит Рилски” и част от улица “Стоян Марков”. Те се намират в района на храма „Свети Дух”, където в понеделник ще има голямо струпване на хора. На християнския празник Свети Дух ще бъде осветена новата черква, припомни Живков.

Геодезистите работят на  “Извора” - от кръговото на площад  “Славейков” до Комплекса за социални услуги. Отсечката ще бъде изцяло реновирана.

Изкърпват се  най-компрометираните участъци от уличната мрежа, ремонтира се и тротоарът на улица „Свети Климент Охридски”. “Голямото предизвикателство за тази година е 3-километровата улица “Индустриална”. Там вече се работи”, подчерта кметът.

Реконструкцията на “Индустриална” се забави близо година и половина заради обжалвания на процедурата за избор на фирма – строител. Улицата е разделена на два участъка и работят две различни фирми. Средствата за ремонта са отпуснати целево от държавната хазна. Те са в размер на 2,5 милиона лв.

Работи се и по над 60 обекта в 23-те села на общината.  “Надявам се, че до началото на юли ще изпълним около 70 процента от амбициозната строителна програма. Работи се интензивно, а основните участъци от улиците ще бъдат готови до края на седмицата”, каза Златко Живков.

Работи се и по над 60 обекта в 23-те села на общината. 

“Надявам се, че до началото на юли ще изпълним около 70 процента от амбициозната строителна програма. Работи се интензивно, а основните участъци от улиците ще бъдат готови до края на седмицата”, каза Златко Живков.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Кризата с боклука в Криводолско се разраства
2019-08-22 07:00
12 0
Кризата с боклука в Община Криводол, за която вчера алармира „Конкурент“, започна да се разраства. Репортерска проверка установи, че препълнените контейнери за смет в село…

8 души заразени със СПИН в Северозапада
2019-08-22 05:00
121 0
Два случая на заразени със СПИН във Враца са отчетени от началото на годината, информираха от Министерството на здравеопазването. Представителството на МЗ във Враца -…

В новия брой на
2019-08-21 22:00
140 0
- Боклуци Заринаха Криводол; - Монтанско село се вдигна на бунт заради липса на вода; - От ВиК в Монтана отговориха на обвиненията на кмет…

Наташа Джорджевич и Хари Христов ще раздвижат Бързия
2019-08-21 21:00
189 0
Голямата сръбска звезда Наташа Джорджевич и големият Хари Христов ще раздвижат жителите и гостите на Бързия в събота/24 август/, от 20 часа, похвалиха се от…

актуален брой на вестник Конкурент