Konkurent
Инекс

Събития

Ремонтират основно улици в Монтана, работи се и по 60 обекта в селата

2019-06-12 11:00 319 0

Ремонтират основно улици в Монтана, работи се и по 60 обекта в селата

В Монтана стартира основният ремонт на няколко улици. Част от тях ще бъдат завършени в края на седмицата преди Свети Дух, съобщи кметът Златко Живков.

Изцяло обновена е  Неофит Рилски” и част от улица “Стоян Марков”. Те се намират в района на храма „Свети Дух”, където в понеделник ще има голямо струпване на хора. На християнския празник Свети Дух ще бъде осветена новата черква, припомни Живков.

Геодезистите работят на  “Извора” - от кръговото на площад  “Славейков” до Комплекса за социални услуги. Отсечката ще бъде изцяло реновирана.

Изкърпват се  най-компрометираните участъци от уличната мрежа, ремонтира се и тротоарът на улица „Свети Климент Охридски”. “Голямото предизвикателство за тази година е 3-километровата улица “Индустриална”. Там вече се работи”, подчерта кметът.

Реконструкцията на “Индустриална” се забави близо година и половина заради обжалвания на процедурата за избор на фирма – строител. Улицата е разделена на два участъка и работят две различни фирми. Средствата за ремонта са отпуснати целево от държавната хазна. Те са в размер на 2,5 милиона лв.

Работи се и по над 60 обекта в 23-те села на общината.  “Надявам се, че до началото на юли ще изпълним около 70 процента от амбициозната строителна програма. Работи се интензивно, а основните участъци от улиците ще бъдат готови до края на седмицата”, каза Златко Живков.

Работи се и по над 60 обекта в 23-те села на общината. 

“Надявам се, че до началото на юли ще изпълним около 70 процента от амбициозната строителна програма. Работи се интензивно, а основните участъци от улиците ще бъдат готови до края на седмицата”, каза Златко Живков.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Храмов празник честваха в Оселна
2019-06-18 16:00
37 0
На Свети Дух храмов празник честваха жителите на китното балканско селце Оселна. Църквата събра стари и млади, дошли да се преклонят пред Светия Дух и…

Кметът на Видин се запозна с извършения ремонт в сградата на направление „Социални услуги и здравни дейности“
2019-06-18 15:00
60 0
         Огнян Ценков, заедно със заместник-кмета Венци Пасков посетиха общинското направление, за да се запознаят с обновените помещения. Управителят на „Социални услуги и здравни дейности“…

Медицински сестри блокираха възлов булевард СНИМКИ
2019-06-18 13:45
367 0
Медицински сестри блокираха днес след 13 часа движението по възловия за Враца булевард „Втори юни“. Протестът им беше насочен към здравния министър Кирил Ананиев и…

Продължава лятната работа с деца
2019-06-18 13:00
114 0
Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни продължава лятната работа с деца. За шеста поредна година част от свободното време на…

актуален брой на вестник Конкурент