Събития

Д-р Григор Томов отчете отлични резултати начело на ловно-рибарско сдружение Мездра-Роман

  16.05.2019 16:09             
Д-р Григор Томов отчете отлични резултати начело на ловно-рибарско сдружение Мездра-Роман

Д-р Григор Томов отчете високи резултати при управлението си на ловно-рибарското дружество Мездра-Роман. Това стана ясно от отчетното събрание на едно от най-големите подобни сдружения. Д-р Томов опроверга пред „Конкурент“ фалшивата новина на местен сайт, че е сменен от Йордан Гергов.

Форумът, който се проведе в хотел „Родина“ в железничарския град нямаше изборен, а отчетен характер и на него дойде секретарят на ЛРС Даниел Тошков.

Делегатите на конференцията приеха отчет за дейността на сдружението, като от него става ясно, че в момента членовете са над 1 100 ловци, обединени в 28 дружини, които стопанисват 73 318 хектара ловни площи. Към 28 февруари 974 души са подновили членството си. Делегатите одобриха увеличение на членския вонс от 35 на 40 лева.

По време на отчета стана ясно, че са издадени 780 разрешителни за лов на диви свине и рибарски билети. Към момента се обучават 26 курсисти, желаещи да станат част от голямото ловно-рибарско семейство. През миналата година са разселени 600 бр. фазани и за отстреляни 360 диви свине, както и 9 сърни. Сериозен ръст бележи птичият лов: отстреляни са 10 595 пъдпъдъци, 1 495 гургулици, 750 гривяци, над 400 бекаси, над 300 фазани, над 300  диви патици и т. н. Бяха отчетени и високи резултати на ловно-стопански резултати, постигнати от ЛРС „Мездра-Роман“. За делегати на Общото събрание на НЛРС-СЛРБ, което ще се проведе на 14 юни в София, бяха избрани д-р Григор Томов, Стефан Красимиров и Светлин Попов.