Събития

Кич и безобразие до паметника на светец СНИМКИ

  10.05.2019 14:10             
Кич и безобразие до паметника на светец СНИМКИ

Неочаквана постройка е била издигната през последните дни на площада край паметника на Св.Софроний Врачански във Враца, сигнализира читател на „Конкурент“.

Репортерска проверка на всекидневника на Северозапада установи, че информацията, получена в социалните мрежи, отговаря на истината. Само на метър-два от монумента на небесния покровител на врачани се издига дървен навес, чието вероятно предназначение е да подслони клиентите на близкото кафене „Под брезата“.

Авторът на сигнала твърди, че със ситуацията са запознати и в Община Враца. За да сме сигурни, ние от „Конкурент“, също сезирахме местната управа.

Според нас обаче е нужна сериозна и задълбочена проверка, тъй като новият „обект“ е цъфнал на едно от емблематичните места в града. Той е само на метри от входа на Етнографско-възрожденския комплекс, което може да не възпрепятства, но сериозно затормозява влизането и излизането на туристи.

Ако се наложи намесата на пожарникари в района, още отсега е ясно, че те няма да могат да си свършат работата, тъй като няма откъде да минат.

"Конкурент" продължава да следи темата и ще информира читателите си, когато от Община Враца отговорят на сигнала ни.