Спорт

Славия отърва кожата някак си във Враца, всичко ще се реши в реванша /Снимки/

  07.05.2019 14:42             
Славия отърва кожата някак си във Враца, всичко ще се реши в реванша /Снимки/

Ботев /Вр/ и Славия завършиха 0:0 в първата среща от Плейоф 1. Всичко остана да се реши на реванша в София. Първата голова възможност беше за "белите" в 23-ата минута, когато Йомов се измъкна зад защитата, но реши да подава вместо да бие и сбърка. В 31-ата минута страхотна комбинация между Домовчийски и Стоев завърши с удар на крилото, който Георги Петков изби със сетни усилия в ъглов удар. Двубоят беше доста нервен, като и двата тима се бореха за всеки сантиметър на терена.
В последната минута на първата част "зелените" пожелаха дузпа. Генов надбяга Велковски, който определено го засили с едната ръка. Крилото падна на земята, но реферът Валентин Железов му показа жълт картон за симулация, вместо да отсъди дузпа.

Втората част започна със скандално отсъждане на рефера Железов. Първо Домовчийски докато финтираше Велковски посегна да го удари с лакът, след като бранителят го изрита в опита да му отнеме топката. Това не остана незабелязано от македонския плеймейкър на столичани Тасевски. Опитният халф се засили с всичка сила към нападателя, като го удари с лакът в главата, а след това го бутна с двете ръце в лицето. Голмайсторът падна на земята, а всички играчи на Ботев поискаха червен картон, който беше задължителен. Съдията обаче показа само жълт картон на Тасевски, който заслужаваше да бъде пратен под душовете, а Домовчийски също не беше санкциониран.

В 80-та мин. Вушорович се размина на сантиметри от попадението. Черногорецът нахлу отдясно и със силен удар нацели сглобката на Петков. В 85-та мин. отново имаше сериозно меле на терена между двата тима. След центриране отдясно Петков изпусна топката, но играч на Ботев бутна Гамаков пред голлинята извършвайки нарушение /което беше маркирано от Железов/, топката попадна в Домовчийски, който стреля в легналия защитник, а в този миг опитният страж го избута в гърба. Нападателят падна, след което играч на столичани го настъпи, а друг го ритна, докато десетина футболисти започнаха да се бутат. Железов не посегна към картоните, въпреки че имаше основание.

Начало на мача

4-а мин. домакините изпълниха три корнера подред, без обаче да създадат опасности

6-а мин. жълт картон за Кавдански

17-а мин. Костов изпревари Чунчуков при опасно центриране на Тасевски

22-а мин. опасна атака на Славия завърши без удар заради неточен пас на Йомов

29-а мин. чудесна комбинация между Домовчийски и Стоев по чудо не завърши с гол. Вратарят Петков с крак изби удара на Стоев в корнер.

41-а мин. жълт картон за Миланов

42-а мин. жълт картон за Шоколаров

44-а мин. спорна ситуация в пеналта на гостите. Генов влезе на скорост и бе бутнат с ръка от Велковски, но реферът вместо дузпа, декорира в жълто Генов за симулация

Край на първата част

 47-а мин. Мачът стана много нервен, Железов пожали Тасевски, след като му показа само жълт картон за удар с лакът срещу Домовчийски

62-а мин. Костов излезе навлеме и не позволи на Кирилов да го прехвърли

64-а мин. лек удар на Генов не затрудни Петков

70-а мин. Вушурович замени Мечев

76-а мин. Петков отрази удар на Стоев

78-а мин. изстрел на Генов с глава мина над гредата

80-а мин. удар на Вушурович разтресе гредата

86-а мин. страхотно меле в малкия пеналт на гостите по чудо не доведе до гол

93-а мин. удар на Узунов облиза горната греда

Ботев /Вр/ приема днес Славия в първата среща от Плейофи 1 на Първа лига. Главен рефер на сблъсъка е Валентин Железов от Бургас. Ще му помагат Станимир Илков и Николай Чакъров.

Двубоят започва от 17.15 ч. Реваншът е на 10 май в София от 20.15 ч.

За Ботев ще играят: Красимир Костов, Венци Керчев, Мартин Кавдански, Илия Миланов, Андреас Васев, Йордан Апостолов, Георги Вълчев, Симеон Мечев, Емил Стоев, Валери Домовчийски, Даниел Генов.

За Славия ще ритат: Георги Петков, Ертан Томбак, Милен Гамаков, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Георги Йомов, Дарко Тасевски, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков.