Крими

Прекратиха дело за „мафиотско убийство“ край Враца

  19.04.2019 14:16             
Прекратиха дело за „мафиотско убийство“ край Враца

Окръжната прокуратура прекрати делото, образувано след инцидент в местността Лиляшка могила край Враца, при който в колата си изгоря 57-годишен бивш затворник. Историята, която беше квалифицирана от един местен сайт като „мафиотско убийство“ обаче, се оказа случай с нещастен край за 57-годишния Тони по прякор Банин, който намери смъртта си в запалилия се „Опел Астра“.

По информация на „Конкурент“, делото е прекратено поради липса на каквито и да било данни за извършено престъпление. Това се е доказало при разследването и след извършването на съдебно-медицински и технически експертизи.

В кръвта на изгорелия шофьор е открито голямо количество алкохол – над 3 промила. Отделно от това жертвата е вдишала отровни пари, отделени при пожара, което е довело до леталния край. Най-вероятната причина за нещастния инцидент е запалване на горивната смес на автомобила, предизвикана от безумното въртене на гуми от шофьора, който опитвал да изкара возилото от огромен ров.

Делото за „мафиотското убийство“ беше възложено на административния ръководител на окръжната прокуратура във Враца Десислав Начков, който в срок и според всички произтичащи от закона изисквания е свършил работата си, съобщиха от държавното обвинение.

 

Четете новините в "Конкурент", ако искате да знаете истината.