Събития

Иде ли края на сагата с „Химко“, дават пари на бивши работници?

  29.03.2019 12:31             
Иде ли края на сагата с „Химко“, дават пари на бивши работници?

Производството по несъстоятелност на бившия торов завод „Химко“ е към своя край, научи „Конкурент“. Съдия Снежана Наумова от врачанския окръжен съд съобщи добрата новина по време на отчета на магистратите за 2018 г., който се проведе в хотелски комплекс „Чайка“ днес.

„Производството по несъстоятелност на „Химко“ е пред приключване. Съдебният акт за разпределение на сумите, които имат да получават бивши работници и служители, е потвърден от апелативния съд. Очаква се това решение също да бъде върнато във врачанския съд и синдикът да предприеме действия по изплащането на дължимите средства“, каза съдия Наумова.

Тя допълни, че се очаква да бъдат извършени и другите действия по Търговския закон, а именно – заличаването на дружеството от регистъра като юридически субект.

Припомняме, че в списъка с кредиторите, които чакат пари от „Химко“ попаднаха 693 работници и бивши служители, чиито обезщетения са за 1 318 532 лева. В списъка с чакащите обаче са и НЕК, и „Булгаргаз“, които също като бившите химици чакат разрешението на сагата от 17 години.