Крими

Година и половина затвор за кражба на 2 кутии цигари и 8 лева

  26.03.2019 08:11             
Година и половина затвор за кражба на 2 кутии цигари и 8 лева

Апаш от Козлодуй взила в затвора за година и половина заради кражба на 2 кутии цигари и 8 лева от жилище, в което нахлул с взлом. Присъдата е на районния съд в крайдунавския град и е издадена след споразумение, изготвено от окръжната прокуратура във Враца, съобщиха от апелативната прокуратура в София.

Деянието е извършено на 26 октомври м.г. към 21.30 часа, когато обвиняемият В. Проникнал незаконно в постройка на ул. „Кирил и Методий“ в Козлодуй. 27-годишният мъж ритнал с крак входната врата, при което се отчупило парче от нея. Нахлувайки в имота, грабителят нападнал мъжа в дома, като му запушил с ръка устата и успял да грабне само 2 кутии с цигари и 8 лева.

Държавното обвинение доказало, че В. е извършил престъплението в условие на опасен рецидив – той имал множество присъди за подобни прегрешения, а от последната присъда не били минали и 5 години.

Извършителят В. се е признал за виновен и е сключил споразумение, което има силата на окончателно решение на съда. Той влиза зад решетките за 18 месеца при първоначално строг режим.