Лайфстайл

Кои са модерните цветове в интериора за 2019-та?

  25.03.2019 11:04             
Кои са модерните цветове в интериора за 2019-та?

Купи ли сте си ново жилище, предстои ви ремонт или просто искате да освежите вашия дом? Вижте кои ще са модерните цветове в интериора за 2019-та година.

Корал

От Pantone обявиха "жив корал" за цвета на 2019-та, затова освен на модния подиум го виждаме и в интериора на дома. Нюансът е свеж, зареждащ и оптимистичен. Може да служи като акцент в декоративните елементи или да го изберете за цвят на една от стените в стаята. Съчетава се отлично със съставните му цветове като оранжево и розово, изпъква върху бялото, а с тюркоазеното предлага интересни и нестандартни съчетания.

Тъмнозелено

Зеленото ще е модерно в интериора и през тази година, но трябва да търсите предимно тъмни, драматични и наситени нюанси. Може да го ползвате за стените, за декора или за плочките в банята. За стилен и изискан дом го съчетайте със сиво или златиство. Важно е обаче да знаете, че тъмните нюанси на зеленото не се препоръчват за малки помещения, защото оптически ги правят по-тесни и ниски.

Мъгливо синьо

Синьото е цвят, който винаги е на мода, но има негови тоналности, които се ползват с приоритет. За 2019-та заложете на "мъгливо" синьо - комбинация между сиво и синьо, блед нюанс, който дизайнерите все по-често предпочитат за основен цвят на кухнята или хола. Предимството е, че не е толкова студен, колкото класическите вариации на синьото. Може да го комбинирате с жълто, лилаво и тъмносиво.

Добави описание

Оптимистично жълто

През 2019-та интериорът на дома ще се радва на слънчева и зареждаща обстановка благодарение на ефекта, който жълтият цвят има. Позволени са както по-ярки нюанси, така и по-тъмни, тип горчица. Цветът е подходящ за мебели, които да служат като фокусна точка на стаята. Комбинира се отлично със синьо, сиво, бежово, а за по-оригинални съчетания дизайнерите да си партнира с розово.

Добави описание

Теракота

Ако харесвате по-топли и земни комбинации, значи ще одобрите цвят теракота като основен за интериора на дома. Цветът е модерен, разчупен и може да се използва както в декор с източна тема, така и за такъв, който е ориентиран към природата. Съчетава се с жълто, кафяво и тюркоазено.

Вижте също: Декор с техника color blocking

Сиво с подтонове

Елегантното сиво отново е на мода, само че този път е с различни подтонове. Може да е примесено с розово, синьо или кафяво и да го използвате за всяка от стаите на дома. Най-актуално обаче е нюансът люляково сиво, който е по-топъл и приветлив вариант на гореизброените.

Добави описание

Приглушено лилаво

Цветът на 2018-та беше ултравиолетово - дързък и доста труден за комбиниране нюанс на лилавото. През 2019-та лилавата гама продължава да присъства в интериора на дома, но този път с по-приглушени тонове, които може да комбинирате както с други цветове от тъмната гама за повече драматизъм, така и с по-ярки и светли нюанси за по-разчупена атмосфера.

zadoma.rozali.com