Спорт

Още медали за СК Ком в края на сезона

  22.03.2019 09:31             
Още медали за СК Ком в края на сезона

Ски клуб Ком добави още отличия към актива, след силния старт на сезона в ски бягането. Звездата Дева-Мария Драгиева, която има куп медали и от леката атлетика, взе 2 сребърни отличия от старта в Осогово и две бронзови от държавното първенство в Боровец. Драгиева се представи силно и при жените, където влезе в Топ 4 на 3 дисциплини. Патриция Пешева, която е и многа добра в спортното ориентиране, заслужи бронз. Две пети места в отборния спринт при мъжете затвърждават доброто представяне.

 „Радостно е, че традицията остава жива. Вече не се печелят по 46 медала, както преди три години, но смяната на поколенията не е без значение. Успехът не е постоянна величина, за да има резултати са нужни условия - база, екипировка, средства и специалисти“, коментираха от берковския клуб.

След кратка почивка спортистите на Ком започват подготовката за предстоящите летни състезания. Ръководството на клуба има намерение да кандидатства за домакинство на състезание по ски ролери през месец октомври.

СК Ком набира постоянно деца ,момичета и момчета на възраст от 9 до 16 г. Обучението и ползването на материална база и ски екипировка е абсолютно безплатно, няма такси.