Спорт

Ботев се отказа да подава жалба от съдийството, защото…

  23.02.2019 19:14             
Ботев се отказа да подава жалба от съдийството, защото…

Ботев /Враца/ няма да подава жалба срещу съдийството на Петър Костадинов и помощниците му, защото не вярва в обективността на комисиите, които ще я разглеждат, научи „Конкурент“.

Ръководството на новака в елита имаше намерение да сезира съдийската и дисциплинарните комисии с изцепките на рефера и помощниците му по време на домакинството срещу Славия. Благодарение „намесата“ на съдиите, врачани паднаха с 1:3 в днешното си домакинство от програмата на 23-ия кръг на Първа лига. Гостите вкараха две от попаденията си след тежки съмнения за засада, а последният гол беше отбелязан след отсъждането на нарушение, което видя само главния арбитър.

Кметът на Враца Калин Каменов, който е и председател на управителния съвет на Ботев, отказа да коментира каквото и да било след срещата, тъй като в речника му липсвали достатъчно цензурни думи, с които да опише кражбата на Ботев в мача.

„Изпратиха ни съдии, които си свършиха работата. Много късно се сетиха да ни спират обаче – цяла България вижда, че играем честно и по правилата. Може би са очаквали от нас да се борим със зъби и нокти за оцеляването си, а ние взехме да мечтаем за първата шестица. „Къде отиваш, моето момче?“ – това ни казват от няколко мача насам съдиите“, обясни рязането на отбора си старши треньорът Сашо Ангелов.