България

Пиян и без книжка катастрофира с фирмена кола

  20.02.2019 10:58             
Пиян и без книжка катастрофира с фирмена кола

Лишен от право да управлява МПС за определен срок водач(с влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол) катастрофира на третокласен път в община Попово.

На 19.02.2019 г. около 8,10 ч 60-годишен водач от с. Берковски, община Попово, при управление на товарен автомобил „Тойота Ярис“ с търговищка регистрация – фирмена собственост, по третокласен път от с. Берковски в посока с. Славяново в същата община, с несъобразена с пътните условия скорост, на хоризонтална дясна крива е изгубил контрол над управлението, автомобилът е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътна растителност.

При извършената по надлежния ред проверка на водача – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено наличие на 0,57 промила алкохол в издишания от него въздух.

Установено е също, че водачът управлява автомобила след влязла в сила присъда спрямо него на Районен съд-Попово от 2015 г. за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

  При извършен преглед в МБАЛ-Търговище  е установено, че същият има три счупени ребра вследствие на пътния инцидент.

По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

дарик