Свят

Черна прокоба надвисна над сръбските фолк легенди...

  17.02.2019 20:51             
Черна прокоба надвисна над сръбските фолк легенди...

Черна прокоба тегне върху сръбските звезди. Припомняме, че по-рано днес легендарният Шабан Шаулич загуби живота си след като получи инфаркт, в следствие на изключително тежка катастрофа в Германия. 
Лепа Брена бе сред първите, които публикуваха изявление по повод трагичната смърт на сръбския изпълнител. „Напуснаха ни най-добрите. Сред тях, Шабан. Учих се от него, бяхме с него, сътрудничихме му, пеехме и скърбяхме с него, обичахме го и го уважавахме, научихме от него много за живота... Вечна слава скъпи приятелю“, написа тя в профила си във Фейсбук и сподели тяхна уникална снимка.

На 1 юни 2018 г. почина и друг легендарен сръбски изпълнител и то не кой да е, а един от най-близките приятели на Шабан Шаулич - Синан Сакич. Двамата дори са готвели дуетна песен, но плановете им не са се осъществили.

„Беше ми изключително скъп, ние дори сме роднини. Много се спогаждахме… Изключителен творец, изключителен певец, който хората обичаха, колегите обичаха… Не познавам някого, който да не го обича! Изключително симпатичен в разговорите си с колегите, с приятелите… С него винаги беше забавно. Винаги имаше да каже нещо хубаво, интересно, на което всички се смеехме. Да не ви разказвам за вечерите, онези нашите, които завършваха в ранни зори. Разговаряхме за всички и всичко, за музиката, можехме да запеем и на масата”, спомняше си с мъка Шабан.

Синан Сакич загуби битка със сериозно заболяване на черния дроб и то едва няколко дни преди да замине за Падуа и да бъде опериран. Сакич е бил предупреден от лекарите, че ако иска да живее трябва спешно да му бъде направена трансплантация на черния дроб. За съжаление изпълнителят не успя да се спаси навреме от коварната болест.  

Блиц