Събития

Канят децата на мюзикъл на сцената на читалището в Ружинци

  15.02.2019 15:33             
Канят децата на мюзикъл на сцената на читалището в Ружинци

Децата от Община Ружинци ще гледат мюзикъл, съобщиха от местната управа. Благодарение на Милен Михайлов, директор на Средно училище  „Никола Вапцаров“, на сцената на читалището във видинското село ще гостува спектакълът „Сламенка“. Мюзикълът започва в 13.30 часа на 21 февруари при вход свободен.

Заглавието е най-новото за деца от репертоара на видинския театър, обясни експертът Иво Иванов.

Това е една история за сламено момиче, което търси своето място под слънцето и междувременно намира приятели. Така повдигна завесата на историята, която ще бъде разказана на сцената, режисьорката на постановката Антоанета Миланова, която е дългогодишна актриса от театъра в Кърджали.

За нея това е режисьорски дебют, но тя има особен сантимент към пиесата, автор на която е Димитър Игнатов – като актриса Антоанета Миланова повече от 100 пъти е разказвала историята на „Сламенка“ на сцената, което й дава увереност този път да застане зад кормилото на спектакъла и да покаже своето режисьорско виждане.

„Няма кой знае колко пиеси за деца, които в един камерен състав да могат да поставят някои наистина важни теми в живота – „Сламенка“ е една история за малкия, отритнат човек, който търси своето място в този свят. Разказва се за Сламенка, която попада в един бостан, където е сложена да изпълнява ролята на плашило, но там си намира приятели. Пиесата не е с обичайния хепиенд и въпреки това доброто побеждава“, уточни още Иво Иванов.