Събития

В Антимово традиционно отбелязаха Трифон Зарезан

  15.02.2019 10:54             
В Антимово традиционно отбелязаха Трифон Зарезан

По традиция жителите на село Антимово отбелязаха и тази година празника на лозарите и виното, съобщиха от пресцентъра на Община Видин. Събитието се организира съвместно от кметството и местното читалище „Развитие – 1929“. Гости на тържеството бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и секретарят на Общината Иванела Андреева. Домакините ги посрещнаха в салона на местното читалище по стар български обичай с хляб и сол.

Огнян Ценков поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес на кмета на село Антимово Северин Петров. “Приветствам най-сърдечно Вас и всички жители на село Антимово с отбелязването на 14 февруари. Трифон Зарезан е сред най-обичаните в българския народен календар.Пожелавам на хората от този плодороден край на Община Видин да бъдат грижовни стопани и занапред, да отгледат много и здраво грозде, да произведат пивко вино и се гордеят със своето трудолюбие. Нека Св. Трифон закриля вас и домовете ви, а благоденствието и късметът да ви съпътстват неизменно!“, обърна се той към присъстващите.

Северин Петров благодари на кмета, че е уважил техния празник и за това, че общината се е отзовала на желанието на хората за подобряване на жизнената среда. През миналата година е извършена подмяна на дограмата на читалищния салон, а тази година са предвидени средства за ремонт на сградата на кметството и на улици.

Тържеството продължи с много  веселие и хора  под звуците на Антимовската духова музика.