Събития

140 души се хранят в трапезария в Белоградчик

  13.02.2019 14:59             
140 души се хранят в трапезария в Белоградчик

140 потребители ще ползват услугата„Социална трапезария” през тази година в община Белоградчик. От тях 74-ма са жители на града, а останалите 66-има са от селата на територията на общината. Те бяха одобрени след обстоен преглед на документите на кандидатите, съобщи Радио "Видин".

Три са целевите групи, които имат право да ползват тази социална услуга. На първо място това са лица и семейства на месечно подпомагане. По този критерий ползвателите на услугата са 30 души. 17 потребители са хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Останалите 93-ма са самотно живеещи, получаващи пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност или наследствени пенсии, несвързани с трудова дейност.

Храната ще се раздава по проект „Обществена трапезария” за срок от една година. Община Белоградчик е подписала договор с Фонд „Социална закрила”. Целта на социалната услуга е да се подобри качеството на живот на хората в неравностойно социално положение чрез осигуряване на топъл обяд. Храната се приготвя и разкарва по домовете от социалния патронаж.