Крими

15 години затвор за мъжа, гръмнал Бузов (ОБНОВЕНА)

  12.02.2019 11:49             
15 години затвор за мъжа, гръмнал Бузов (ОБНОВЕНА)

Окръжният съд в Монтана постанови 15-годишна присъда за 64-годишен мъж, застрелял бившия си зет. Асен Найденов е осъден и за незаконно притежание на оръжие.

Трагедията се случи през юни 2017 година в село Крива бара.

Тогава Асен  разстреля от упор бившия си зет, след като двамата се скарали кой да коси ливада.

Убийството е извършено в ромската махала на селото..
Между 37-годишния Симеон Бузов и бившия му тъст –Асен Найденов избухнал лют спор за ливадата. Скандалът прераснал в сбиване, по време на което по-възрастният мъж извадил пистолет и от упор разстрелял Бузов с няколко куршума.
Пристигналите на място полицаи от РПУ-Лом успели да задържат убиеца. Тогава стана ясно, че оръжието, с което е стрелял Асен е незаконно.Пистолетът бил иззет, докато стрелецът се опитвал да го скрие.
Хората в Крива бара тогава разказаха, че младият мъж се е грижел сам за децата си след раздялата с дъщерята на Асен Найденов. Симеон  отглеждал животни и заради изхранването им се стигнало до  разправията за ливадата , довела до смъртта му.

Според съдебните медици непосредствената причина за смъртта на младия мъж  е остра вътрешна кръвозагуба след раняване с огнестрелно оръжие, при което са разкъсани белите дробове и сърцето.

Присъдата, произнесена от монтанския окръжен съд,  може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.