Здраве

Напитки преди лягане, които горят коремни мазнини

  21.01.2019 11:09             
Напитки преди лягане, които горят коремни мазнини

„Мила“ събра за вас най-добрите рецепти за домашно приготвени напитки, които ще ви помогнат да станете по-здрави и по-слаби, но пълни с енергия.

Това са основни рецепти, които и може да адаптирате според вкуса си. Слагайте по-малко захар, използвайте по-здравословни съставки, наливайте вода вместо сода. Те все още ще бъдат невероятно вкусни.

Напитка с краставица

1 краставица

връзка магданоз

1 лимон

1 с.л. настърган джинджифил

1 с.л. сок от алое вера

1/2 ч.ч. вода

Изцедете изброените продукти и консумирайте напитката преди лягане. Може да го правите в продължение на месец и след това да починете една седмица.

Напитка с портокал и лайм

1 лайм

2 краставици

1 голям портокал

мед на вкус

мента на вкус

1 л газирана вода

Пюрирайте едната краставица в блендер, а другата нарежете на шайби. Изстискайте сока от портокала и лайма. Комбинирайте краставиците, цитрусовия сок и мед в кана и разбъркайте. Добавете содата и гарнирайте с пресни листа от мента.

Круша и градински чай

10 пресни листа градински чай

1 лайм

250 мл сок от круша

250 мл газирана вода

1 круша

натрошен лед

Нарежете лайма на шайби, а крушата на кубчета и ги поставете в кана. Намачкайте градинския чай с вилица. Добавете натрошен лед, сока от круша и газираната вода, разбъркайте и консумирайте.

Грейпфрут и канела

500 мл сок от грейпфрут

500 мл газирана вода

1 ч.ч. вода

2 пръчки канела

1 анасоново семе

ментови листа

лед

малко захар

Комбинирайте захарта, водата и канелата в тиган и направете сироп. Оставете да къкри в продължение на пет до десет минути, докато захарта се разтопи. След като изстине, смесете го със сока и газираната вода. Добавете лед, гарнирайте с мента и анасон.

Енергийна лимонова напитка

5 лимона

1 л газирана вода

мента

лед

Изстискайте сока от четири лимона. Нарежете последния лимон на шайби. Комбинирайте сока и газирана вода в буркан. Сервирайте лимонадата с лед и мента.

Пикантна индийска напитка

4 лайма

джинджифил на вкус

мента

1 л газирана вода

1/2 ч.ч. вода

лед

малко захар

Изстискайте четирите лайма. Комбинирайте захар и водата в тиган и оставете да къкри, докато кристалите се разтопят. Настържете джинджифила и го добавете към сиропа. Когато започне да кипи, изключете печката. Охладете сиропа. Добавете сока от лайм, газираната вода и лед. Гарнирайте напитката с мента и резени лайм.

mila.bg Яна Андреева