Събития

Болни напълниха коридорите на ДКЦ-1

  17.01.2019 15:43             
Болни напълниха коридорите на ДКЦ-1

Болни напълниха коридорите на Диагностично-консултативен център-1 във Враца, установи проверка на „Конкурент“.

От началото на седмицата пипналите остри респираторни зарази се увеличават с всеки изминал ден, твърдят личните лекари с кабинети в поликлиниката. След натоварения понеделник, в който за преглед идват всички, почувствали се зле през почивните дни, последвал относително спокоен вторник. В сряда обаче болните започнали да се увеличават, а в четвъртък се удвоили.

Макар че по данни от миналата седмица на регионалната здравна инспекция Враца и областта са далече от обявяването на грипна епидемия, положението може да се промени сериозно в началото на следващата. Опитни лекари напомнят, че повишението на температурите ще увеличи притока на пациенти, което ще увеличи в пъти констатираните преди седмица 77 случаи на болни от грип и остри вирусни инфекции.

По традиция в града под Околчица много трудно прекратяват учебните занятия заради грипна ваканция. Това обаче се е случвало през последните години, припомнят ученици. Според здравните власти обаче болните са в пъти под критичните нива в подобни случаи.