Спорт

На 2 февруари почва вторият етап на „А” група

  16.01.2019 01:48             
На 2 февруари почва вторият етап на „А” група

 

Вторият етап на женската „А” група ще започне на 2 февруари. Това бе решено по време на заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол.

 В първата четворка отборите ще се срещнат по четири пъти на разменено гостуване. Предвидено е отборите от втората четворка да играят по два пъти, но при съгласие и на четирите, при тях също може да има по още две завъртания.

 Редовният сезон приключва на 6 април. Полуфиналните плейофи ще са на 10, 12 и 14 април. Серията за трето място ще се проведе на 17, 19 и 21 април. Играе се до две победи от три мача. Финалът е във формат три от пет. Срещите са на 17, 18 и 21 април, а ако се стигне до четвърти и пети мач те ще са на 22 и 26 април.

Управителният съвет на българската федерация по баскетбол гласува промяна на датата за финалната среща за турнира на турнира за Купата на България за жени. Мачът за трофея ще се проведе на 8 март, а не ден по-късно, както бе първоначално обявено. Срещата ще е в столичната зала „Триадица“. В случай обаче, че до спора за трофея стигне софийски отбор, ще бъде определен друг град за домакин. Целта е да се спази условието за неутрален терен. Както и при мъжете, при жените също няма съществени промени спрямо миналия сезон. В надпреварата ще се включат първите четири отбора в класирането, подали заявки за участие. Полуфиналите ще бъдат на разменено гостуване на 20 и 27 февруари.