Събития

Коледен благотворителен концерт в училище „Козма Тричков” СНИМКИ

  18.12.2018 20:37             
Коледен благотворителен концерт в училище „Козма Тричков” СНИМКИ

Благотворителен коледен концерт под надслов „Ние – за нас“ събра ученици, родители и учители от врачанското училище „Козма Тричков“ в навечерието на светлите християнски празници. Събитието се състоя в Младежкия дом.

Водещите Зорница и Христо откриха концерта с думите: „Традиционният за училището благотворителен коледен концерт е един голям подарък от всички нас – учениците на „Козма Тричков“ за нас. Оставяйки част от себе си  на тази сцена, нашите участници ще подпомогнат реализацията на нашата кауза – модернизиране на спортната площадка в двора на училището и поставяне на стойки за велосипеди.  По този начин ще стимулираме физическата активност и здравословния начин на живот.“

Зрителите в залата бурно аплодираха талантите на училището и гост-изпълнителите, както и първите отличени в Коледните номинации – ученици, които със своите успехи и активни изяви в различни области на учението, изкуствата и спорта  са допринесли за популяризиране името на училището. 

Концертът бе предшестван от базар на сурвачки, картички и коледни украси,  изработени в коледната работилница на децата със СОП и родителите им и в часовете по изобразително изкуство. Ученици от училището, както и 6а клас и 10б клас, се включиха активно в благотворителната кампания „Осинови врачанско семейство“, а със средства от продажбата на домашно  приготвени коледни сладки ще се закупят коледни подаръци за децата от ЦНСТ – 1 във Враца по инициатива на младите предприемачи от 9 а клас.

Чрез своите инициативи и добри дела учениците от училище „Козма Тричков“ показаха своята съпричастност към нуждаещите се и доказаха, че всеки един от нас може да стане  по-добър и с по-отворено сърце!