Спорт

Зам.-кмет награди призьори по лека атлетика

  16.12.2018 11:17             
Зам.-кмет награди призьори по лека атлетика

Зам.-кметът на община Видин Венци Пасков връчи медалите на победителите от втория Коледен турнир по лека атлетика. Последният кръг от състезанието бе в две възрастови групи - момичета и момчета V-VII клас, юноши и девойки VIII-X клас. Турнирът се проведе в закритата лекоатлетическа писта, в близост до стадион „Георги Бенковски“ – Видин. Надпреварата се организира от Община Видин със съдействието на Регионално управление на образованието и СК Бдин Атлетик.

Гости на проявата бяха зам.-кметът Венци Пасков, председателят на Общинския съвет Генади Велков и експертът по физическо възпитание и спорт към Регионално управление на образованието Цветанка Червенкова.

Ученици от осем видински училища, както и от град Кула премериха сили на 60 м и 400 м гладко бягане, скок дължина, скок височина и тласкане гюле.

„Искам да изразя своите специални поздравления към всички победители и участници в днешното лекоатлетическо състезание. В  навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници приемете моите сърдечни пожелания за здраве и късмет във всеки дом, за благополучие и успехи във всяко ваше начинание” – каза той, след което награди шампионите. Класиралите се на второ и трето място получиха сребърни и бронзови медали.