Спорт

Огнян Ценков награди победителите в Коледния турнир по лека атлетика

  12.12.2018 17:02             
Огнян Ценков награди победителите в Коледния турнир по лека атлетика

Деца от I-ви до IV-ти клас се включиха в състезанието, което се проведе на закритата писта по лека атлетика в град Видин. То се организира от Спортен клуб „Радуканови”, със съдействието на Община Видин. На събитието присъстваха кметът на Общината Огнян Ценков, председателят на Общинския съвет Генади Велков и директорът на „Спортни имоти” Юлиян Иванов.

В надпреварата взеха участие над 140 деца от всички видински училища и от град Брегово. Малките атлети (момчета и момичета) се състезаваха в две дисциплини – 60 м гладко бягане и скок на дължина от място. 
Кметът на Общината Огнян Ценков поздрави  присъстващите: „С радост приех поканата да бъда сред вас на Коледния турнир по лека атлетика, за което ви благодаря. По този начин се дава шанс на все повече деца от нашия град да се занимават с този спорт и да тренират при добри условия. На всички вас пожелавам да посрещнете предстоящите Коледни и Новогодишни празници с много усмивки, сбъднати мечти и благоденствие във всеки дом. Бъдете здрави!” – каза той. Ценков благодари на всички, взели участие в организацията на спортното събитие, както и на Мирослав Радуканов за усилията, които е положил, заедно със своите съмишленици, за обновяването на закритата лекоатлетическа писта.След това кметът награди  състезателите, заслужили своите призове.

За класиралите се на първо, второ и трето място бяха подготвени медали и купи, а за тези на четвърта и пета позиция – грамоти. Всички победители получиха и предметни награди, осигурени от основните спонсори на турнира.