Спорт

Футболист на Първа лига за месец ноември: Никой не може да отнеме мечтите ми

  10.12.2018 14:38             
Футболист на Първа лига за месец ноември: Никой не може да отнеме мечтите ми

Топ нападателят на Ботев /Вр/ Валери Божинов получи днес наградата си за футболист на месец ноември и играч на 16-ия кръг в Първа лига. Божинов коментира амбициите си и тези на неговия отбор да се преборят за място в първата шестица.

„За мен е важно да има феърплей. Всеки отбор тренира и има амбиции да бъде сред най-добрите шест. Дали това ние ще го постигнем, ще го покаже времето. Имаме желанието да се преборим за шестицата, но сме и реалисти. Никой обаче не може да ми отнеме мечтата, че мога да постигна дадена цел. Няма да е лесно, защото бюджетите на Черно море, Локо /Пд/, Ботев /Пд/ и Берое са по-големи от нашия. По-богатите отбори винаги са били по-подпирани”, коментира Божинов.

Звездата на Ботев /Вр/ заяви още, че може да осъществи трансфер, ако пред него се отвори подобна възможност.

„Всеки един български футболист, който играе в България, иска да излезе в чужбина. Ако не се получи, вратите ми във Враца са отворени. Ако не получа предложение от български клубове или в чужбина, не мисля, че това ще е проблем и нещо фатално. За мен е важно да продължа да се развивам. Докато е жив, човек продължава да се учи. За мен е много важно да се чувстваш щастлив, когато играеш. Желанието ми е такова, но не на всяка цена. Мисля, че трябва да сме стъпили здраво на земята и да бъдем реалисти”, каза майсторът.