Крими

Севдалин от Бутан редовно тормозел самотно живеещи жени, бил ги и насилвал

  04.12.2018 12:50             
Севдалин от Бутан редовно тормозел самотно живеещи жени, бил ги и насилвал

Криминално проявен изверг, бил, насилвал и тормозел две самотно живеещи жени в Бутан, беше задържан, след като нападна в дома й и преби инкасаторката на ВиК в селото. Нападението е станало привечер на 2 декември, когато Дочка Маринова и болната й майка били сами в дома си на улица „Граф Игнатиев“, а съседът им – 31-годишният Севдалин Иванов – влязъл с взлом в къщата и ударил жената с метална лопата по главата, за което вече разказа „Конкурент“.

Той й търсил сметка за това, че преди година и половина му отрязали водата заради неплатени сметки, разказва и сайтът kozlpfuy-bg.info.

Последвала борба и благодарение на бързата намеса на полицая в селото той е бил задържан преди да се стигне до по-сериозен инцидент. Разгласяването на случая обаче даде смелост на друга възрастна жена от Бутан – Маруся Христова, за да разкаже покъртителната си история за това как същият Севдалин я е нападнал и изнасилвал няколко пъти в дома й. Резултатите от образуваната преписка са предаден в Районната прокуратура в Козлодуй, откъдето трябва да решат дали задържането на Севдалин Иванов да бъде продължено до 72 часа.

51-годишната инкасаторка Дочка Маринова разказва, че малко след 19.30 часа на 2 декември вършела обичайната си къщна работа, като се канела да храни болната си и неподвижна майка. Портата и входната врата на къщата били заключени.

„Чух шум в коридора и си помислих, че е жената, която ми помага за грижите за майка ми. Очаквах я да дойде и отворих вратата на стаята, в която сме двете с майка ми. Насреща ми обаче беше мъж с качулка, който се пазеше да не видя лицето му и ме удари с нещо тежко, което тогава не видях, по главата. Паднах назад в стаята и явно за момент съм загубила съзнание, защото когато се осъзнах, в стаята осветлението беше изгасено и беше тъмно. Опипом намерих ключа и светнах, той беше още вътре и започна да ме дърпа и да ме бие. Повтаряше непрекъснато: „Ти ми спря водата, ще те пребия“. Майка ми започна да плаче, аз се борех с него и се опитах да го вразумя, че не зависи само от мен проблемът с водата, че ще намерим решение, ако поговорим. Той не престана и продължи да ме заплашва: „Ще те пребивам, ти няма да излезеш жива от тука. Ще те ликвидирам“. Опита се да звъни по телефона, но аз така и не разбрах дали действително е звънял на някой, да извикал още две-три коли и всичко да се приключи. В суматохата около борбата аз си взех телефона и звъннах на 112, но той ми издърпа телефона и аз не успях да кажа нищо. През цялото време ми удряше шамари и ме блъскаше. Разпознах го като съседа ми, но в първия момент в шока не се сетих за името му. После се сетих, че се казва Севдалин. През това време дойде жената, която чаках, и някак го изблъсках навън. Той отвън се разправя и с нея, но тя се страхува сега да говори. Докато обсъждахме с нея станалото, Севдалин се върна за втори път. Обаче аз го видях и вече бях набрала полицая на Бутан. Минути след това дойде полицията и го арестува“, разказва все още шокирана Дочка Маринова. Тя е благодарна за подкрепата, която е получила от ръководството на ВиК-Враца, кметството в Бутан и полицията, които са й дали смелост да говори за нападението и да търси докрай справедливост. Тя вече е освидетелствана от съдебен лекар и казва, че освен видимата рана от главата, която после установила, че е нанесена със собствената й метална лопата, която стои до входната врата, има наранявания по ръцете и по гърба.