Спорт

Емил Маринов мушва три гола на "сините" пред 6 000 зрители

  26.11.2018 09:13             
Емил Маринов мушва три гола на \

Емил Маринов е врачанският футболист, успял да вкара хеттрик на „сините“ и то на стадиона им при историческия успех с 6:3. 6 000 души в столицата гледат на „Герена“ гледат великия мач.

Домакините откриват чрез Руси Гочев още в 6-та мин. В 27-та мин. обаче Емил Маринов изравнява след грешка в синята отбрана. Само 6 минути по-късно Цветан Данов извежда гостите напред за 1:2. Мишо Вълчев връща домакините в мача в 48-та мин., но вместо да реанимира домакините, попадението на централния им нападател сякаш дава стимул на противника.  В 57-та мин. Данов вкарва за 2:3, две инути по-късно Илия Войнов прави 2:4, а в 64-та мин. отново Маринов отчайва „сините” със своето второ попадение за 2:5.

Вълчев връща гол за 3:5 в 74-та мин., но в 89-та мин. Маринов фиксира своя хеттрик и крайното 3:6.

И досега има една приятна история в клубния фолклор на „Ботев”, според която софиянци са молели на колене рефера Тодор Колев да прекрати срещата заради спускащата се мъгла, но той останал непреклонен и узаконил победата на врачани.

В този мач старши-треньорът Илия Панев пуска в игра следните футболисти: Илия Вълов, Валери Цветанов, Венцислав Божилов, Тодор Гарев, Иван Радославов, Юлиан Емилов, Иван Стоянов, Цветан Данов /80  Росен Съботинов/, Емил Маринов, Димитър Ефремов, Илия Войнов /90  Борислав Страшимиров/.

Голмайсторът, реализирал хеттрик на „Герена” срещу „сините” Емил Маринов си спомня, че мачът в София е бил от междинния кръг. „Преди това бихме като гости Пирин с 2:1 в Благоевград, а след това ударихме и Витоша /както се казва Левски по това време – б.р./ с 6:3. За съжаление силната серия не можа да продължи, защото паднахме у дома от Славия с 0:1 след гол от дузпа на Пепи Александров в 90-та мин”, връща спомените си Емил Маринов.

Като досега е жив спомена за разгрома на „сините” у Маринов. Тимът от Враца бил настанен на лагер в хотел „Родина”, а Маринов бил в една стая с Илия Войнов. „При първия гол се възползвах от тяхна грешка и им вкарах. За втория ми подаде Илийката Войнов, а преди третия тръгнах сам от центъра и се озовах на ударна позиция. След мача се снимахме за спомен пред таблото – бяхме направо върху снега, ама така че да се вижда таблото на „Герена”, което показваше историческата победа. Дълго време тази снимка стоеше на витрината на един тотопункт във Враца”, допълва Маринов. Той признава, че са победили съперника като на шега.