Събития

Калуди Калудов пее в Монтана за годишнина от градския й статут

  21.11.2018 15:42             
Калуди Калудов пее в Монтана за годишнина от градския й статут

Световно известният тенор Калуди Калудов и съпругата му Анна Дитри – Калудов /сопрано/ ще пеят в Монтана. Концертът „Бъди моя любов” е подарък от местната власт за жителите на града по повод 127-та годишнина от обявяването на градски статут. Събитието е на 30 ноември в залата на драматичния театър. Тогава на площад „Жеравица” ще бъде запалена и Коледната елха.

Семейство Колудов ще пее под компанимента на салонния оркестър „Модерато“ с диригент Орлин Бебенов /Полша/.

С „Бъди моята любов” Калуди Калудов празнува и своя 40-годишен сценичен юбилей. В началото на кариерата си той е солист на Националната опера – София, където пее в 12 сезона. Активната му международна кариера започва през 1983 година с “Реквием” на Верди в Лондон и ролята на Форесто от операта “Атила” на Верди във Виенската Щатсопер. Тенорът е пял в най-големите европейски оперни театри, както и в САЩ, Япония, Южна Корея, Чили, Австралия. Той има в репертоара си над 60 тенорови партии от опери на Верди, Доницети, Росини, Белини, Бизе, Леонкавало, Маскани, Бородин.

В момента той преподава в Музикалната академия на Катовице - Полша, във Вокалния департамент на Нов български университет - София, прави майсторски класове в България, Румъния, Бразилия, Полша, Финландия.
Съпругата му Анна Дитри-Калудов е полякиня. Пяла е във Ватикана пред папа Йоан Павел II, участва в оперни спектакли на Полша, Австрия, Германия, Чехия, Румъния, Италия, Бразилия и в България.