Събития

Настояха за нов фонд в Северозапада

  15.11.2018 15:19             
Настояха за нов фонд в Северозапада

Социалистите от Монтана предлагат да бъде създаден инвестиционен фонд „Северозапад” с първоначален ресурс от 500 милиона лева, с който да се финансира създаването на държавно високотехнологично предприятие на територията на Северозападна България, да се  предоставят средства за млади семейства, които живеят и работят в региона и да се открие откриване на висше учебно заведение.

Предложението е вписано  във „Визия за Монтана”, разработена от общинския съвет на БСП. То бе оповестено по време на срещата на депутати от левицата с граждани на Монтана. Около 250 човека се събраха в Монтана, за да чуят основното от „Визия за България“ на БСП. Народният представител Атанас Костадинов коментира въпросите, свързани с икономика, секретарят на ПГ на "БСП за България" Ирена Анастасова говори за образованието, а депутатът Георги Гьоков анализира социалната сфера. Главният въпрос на всички в залата беше бедността. Хората искаха да научат, как „визията” ще успее да се справи с този основен проблем за българите в северозападния регион.

В Берковица гражданите призоваха държавата да си спомни за тях и да прояви „специално отношение“ към изоставащите региони.

„Чрез фонд „Индустрия” във „Визия за България“ Берковица може да се превърне в атрактивна туристическа дестинация“, коментира народният представител Дора Янкова. Социалистите предлагат нулева ставка на данъка върху печалбата за слабо развитите райони, стана ясно по време на дискусията.