Konkurent
ТДМ

Лайфстайл

Когато си влюбен

2018-11-09 16:20 241 0

Когато си влюбен

Влюбването е универсално невероятно преживяване, и въпреки това е различно за всички.

Някои от нас се влюбват бързо и без резерви. Други не са така доверчиви. За тях влюбването е по-постепенен процес.

Понякога не е трудно да си позволиш да се влюбиш, трудно е да признаеш, че си влюбен.

Когато попитате повечето хора, кога разбират, че са влюбени, отговорът е един: „Просто знаеш.“

Само защото сте обичали бившата си любов, това не значи, че тази връзка определя какво е любовта за вас. Въпреки че тогава сте чувствали, че това е най-голямата любов в живота ви, трябва да се откриете за нови възможности. Идеализирайки миналите си връзки, затваряте възможностите си за нова любов.

Прекалено често виждам приятели, които отказват да дадат шанс на дадени хора, защото са толкова погълнати от едно строго определение на любовта – определение, в което новият човек не пасва. Ако новата връзка не следва старата траектория, те я саботират.

Една по-различна любов не е по-лоша.

В действителност различието е точно това, от което имаме нужда. Ако продължите да излизате със същите хора и не смените определението си за любовта, ще изграждате още и още неуспешни връзки.
Може би е време да дадете ново определение на любовта. Може би е време да опитате нещо ново, да оставите призраците на миналите си връзки и наистина да започнете на чисто.

Старата ви връзка може да е била хубава, но накрая не е издържала.

Има милиони начини да определите любовта, но има винаги един фактор, една съставка, която винаги си остава същата.

Вашият човек не е просто един човек. Вашият човек е вашият дом.

Ако присъствието на партньора ви ви прави по-малко напрегнати и притеснени, това наистина е любов.

Вълнението е необходима съставка в романтичната любов. Но истинската любов не винаги е вълнуваща. Любовта и вълнението се допълват, но трябва да ги разглеждаме отделно.
Любовта идва в различни нюанси. Докато се срещаме с различни хора, самите ние също се променяме. И това означава, че любовта, която сме способни да преживеем, също се променя. Тя се адаптира към новите ни възприятие и новата реалност.

Понякога нашето определение за любов се изкривява. То става нездравословно, тъмно и болезнено.

Затова е важно да направим крачка назад и да направим преоценка на това какво разбираме под любов. Помислете за това какво очаквате да ви донесе любимия човек.

Животът може да бъде изключително труден. Случват се бедствия в малки и големи мащаби. И когато нещата станат особено тежки, да имаш до себе си някой, на когото можеш да разчиташ, който те кара да се чувстваш у дома си, може буквално да ти спаси живота.

Една от основните причините хората изобщо да се влюбват е това, че животът е по-лесен, когато го споделяш с някой друг. Защо иначе хората толкова отчаяно търсят половинка? Бракът означава гарантирана подкрепяща система за всички останали части от живота и сърцето ви израства, когато поемете отговорност и за щастието на партньора си.

В живота ще срещнете множество хора. Много от тях ще искат да излизат с вас. С много от тях действително ще излизате. Но направете си тази услуга: не повтаряйте старите си грешки. Създайте нещо ново, нещо което излиза извън утъпканите коловози на старите ви отношения.

Ако имате нужда да започнете на чисто, започнете на чисто. Освободете се от негативното и открийте някой, който ви кара да се чувствате у дома. Защото това е истинската любов.

Източник: BrightSide.me

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Малкото коте на Божинов, Бриджит Андреева и Мелиса Александрова отърваха Чолата от кафеза за сводничество, пускали се на богаташи доброволно
2019-01-17 19:30
171 0
Спецсъдът призна Росен Чолов-Чолата за сводник, но се смели над него и му наложи единствено условна присъда от три години затвор с 5-годишен изпитателен срок

Преслава хвърли 5 бона за рокля! Иска да е като Галена - търси ефекта „уоу“
2019-01-17 14:40
164 0
Една от последните рокли, които Преслава си купи, струва цели 5 бона, показва проверка на "България Днес“. Точната сума, която младата майка е броила е

Мария Илиева купи палат на сина си за 2 милиона (Подробности за луксозния имот)
2019-01-17 12:10
273 0
Поп певицата Мария Илиева отсега е подсигурила сина си, научи „Галерия“. Изпълнителката на „Видимо доволни“ е закупила луксозен имот в „Бояна“ за близо 2 милиона…

„Господарите“ сменят ли „Шоуто на Слави“
2019-01-17 09:30
560 0
Слави Трифонов влезе в поредна открита война на живот и смърт с продуцентското семейство Халваджиян, узна HotArena. Той се опита не особено интелигентно да се…

актуален брой на вестник Конкурент