Konkurent
Инекс

Свят

Починало през 1920 момиченце още изглежда като живо (СНИМКА)

2018-11-07 12:50 3351 0

Починало през 1920 момиченце още изглежда като живо (СНИМКА)

Малката Розалия Ломбардо била прекрасно дете. Тя обаче издъхнала на две годинки заради инфекциозно заболяване. Баща й, богат италианец, помолил свой приятел доктор да направи всичко възможно, за да не се превърне момиченцето в скелет. Това се случило през 1920 г.

Доктор Алфредо Салафия забъркал коктейл, който днешните учени разгадали: цинк, глицерин, формалин и други помощни вещества. Той ги вкарал в артериите на детето, за да запази телцето му . В резултат на това Розалия не изглежда като мумия, а като спящо дете. Запазени са не само меките части на тялото й, които не са изсушени като при мумиите, а са съвсем пукхави.

Починало през 1920 момиченце още изглежда като живо

Потресаващото е, че са запазени също така косите и, които дори блестят, както и миглите й. Най-необяснимото е, че преди почти сто години докторът е забъркал смес, която е съхранила изцяло дори очните ябълки на Розалия. Красивото дете сякаш спи и всеки момент ще се събуди. Малката Розалия е най-голямата атракция в прочутите гробници на Палермо, които се намират под манастира на Капуцините.

Монасите разказват, че около стаята, в която лежи момиченцето, постоянно стават странни неща. Веднъж един посетител влязъл, и излязъл с крясъци, че момичето го гледа. Той изгубил разсъдъка си, а учени веднага изследвали тялото и стигнали до извода, че нещо не е наред, защото има леки промени в него. Момиченцето е известно като спящата красавица.

Според монасите телцето й често излъчва аромат на цветя. Монасите твърдят, че понякога имат чувството, че детето диша. Изследванията са показали, че то проявява някакви слаби импулси, въпреки наличието на формалин в тялото й. Момиченцето е погребано като Снежанка – в стъклен ковчег, защото родителите й искали до последния си дъх да могат да идват и да я виждат.

Източник: sanovnik.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Балкон с 15 деца се срути
2019-07-18 21:20
468 0
 15 деца от Прага пострадаха в резултат на падане от хотелска тераса. Инцидентът е станал в Южна Чехия, където те са прекарвали своята ваканция, съобщи…

Кифлите в шок: Премахват от
2019-07-18 20:20
140 0
 Социалната мрежа Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове под постовете на потребителите. Тестът се провежда в Австралия, като целта е да се премахне…

В САЩ блокираха продажбата на оръжия за над 8 млрд. долара на Саудитска Арабия
2019-07-18 18:50
115 0
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ блокира продажбата на оръжия на стойност над 8 млрд. долара за Саудитска Арабия и други съюзници. Това е…

Обявиха тревога в международен мащаб заради Ебола
2019-07-18 17:20
118 0
Световната здравна организация (СЗО) обяви "извънредна ситуация от международен мащаб"

заради новия взрив на хеморагичната треска Ебола, съобщи Евронюз. Ситуацията в Демократична


актуален брой на вестник Конкурент