Спорт

Ботев се завръща за мачове у дома

  04.11.2018 12:29             
Ботев се завръща за мачове у дома

Врачанският Ботев може да изиграе някое от домакинствата в елитната футболна дивизия на своя стадион „Христо Ботев“. Сигнал за преместването от стадион „Огоста“, където новакът посреща гостите си цяла есен, даде старши-треньорът Сашо Ангелов, който в интервю пред столична медия оповести, че двубоят с „Черно море“ е последният за възпитаниците му в Монтана.

От управата на врачани потвърдиха, че са подали документи с желание да се завърнат у дома, но от лиценционната комисия към БФС бавят решението си.

Готовност да се преместят е имало още за мача с „моряците“, но комисарите от БФС казали на врачани да изправят пилоните за осветлението и едва тогава ще може да се говори за реално преместване от Монтана във Враца. Тъй като се очаква още днес и това да се случи, управата на Ботев таи надежди, че до сряда ще се знае дали следващото домакинство срещу русенския Дунав ще е на стадион „Христо Ботев“. То е от програмата на 15-ия кръг на Първа лига и започва в 12.30 часа на 11 ноември, в неделя.

Ако и тази възможност се размине на врачани, остават още два шанса да гледат любимците си от трибуните на местния стадион – на 2 декември, когато ритат със Септември, или на 8 декември, когато посрещат Берое.

На този етап от ръководството на врачанския клуб определиха като 50%-50% шансовете за завръщане у дома. Практиката в подобни случаи обаче не е в полза на Ботев и най-вероятно чиновниците от лицензционната комисия няма да позволят завръщането у дома на новака в елита до края на календарната година.