Konkurent
Инекс

Събития

Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

2018-11-03 12:00 3649 0

Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето Цветомира Бановска се обърна към всички добри хора, които имат желание и възможност да помогнат.

Цветомира Бановска ражда Вики на 4 май в "Майчин дом" в София при д-р Веселин Дяволов. Всичко минало добре, но на втория час след раждането лекарите се появили притеснени при родилката й и казали, че детето трябва да се преведе по спешност за "Пирогов" и да бъде оперирано до 24 часа, защото в противен случай ще умре.

Неонатолог казва на притеснените родители, че Вики има атрезия на тънки черва. Това е вид запушване на отделни сегменти от червото и трябва спешна хирургична намеса и изрязване на засегнатия участък. Операцията е извършена на 14-ия час от нейното появяване на този свят. Били са изрязани 30 сантиметра от тънкото черво и детето ни бе преведено в реанимация.

Три месеца Вики се бори за живот и обикаля с родителите си във всички болници и клиники в страната. На четвъртия месец състоянието на детето се подобрило, а родителите на слънчевото бебче отишли до Румъния за специален катетър за 200 евро, тъй като в България го няма. Той се поставя във вена до сърцето и през него се правят вливания със специална храна, която на месец струва 15 000 лева.

Фондът за лечение на деца одобрил Вики и поел разходите за специалните храни, но заради самия централен венозен път всичките консумативи и медикаменти трябва да бъдат стерилни. За тази цел врачанското семейство трябва само да си ги закупува. Цената на консумативите за месец обаче е около 2 000 лева – сума, която е непосилна за родителите.

Според лекарите лечението на Вики ще продължи години, докато тънкото черво израсте. През това време бебето продължава да обикаля с родителите си различни болници, а разходите се трупат все повече.

Кутии в подкрепа на Вики има във Враца, Велико Търново и София.

Който желае може да преведе средства по дарителската сметка:

Уникредит Булбанк

Титуляр - Виктория Веселинова Неновска

BG45 UNCR 7000 1523400265

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Ценко Чоков се завърна у дома си в Галиче и стана страшно...
2019-07-19 05:00
30 0
Ценко Чоков изненадващо се прибра е дома си в Галиче. Отстраненият от поста бивш кмет на белослатинското село стресира с появата си своите съселяни –…

В новия брой на
2019-07-18 22:00
109 0
- 3 диви прасета са открити край Враца; - Провъзгласиха откривателката на историята на Петър Богдан за  почетен гражданин; - До Гушовския манастир вече има…

В Белоградчик са готови за опера и балет
2019-07-18 21:00
107 0
В Белоградчик са готови за летния фестивал на Софийската опера и балет, който ще се проведе в града за четвърта година. Спектаклите ще се играят…

Откриват ретроспективна изложба на Галилей Симеонов
2019-07-18 20:00
105 0
Изложба на проф. Галилей Симеонов ще бъде откритана 19 юли в 18 ч. в галерия „Академия“ на ул. „Шипка” 1 в София.Изложбата е представителна за…

актуален брой на вестник Конкурент