Konkurent
ТДМ

Събития

Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

2018-11-03 12:00 3501 0

Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето Цветомира Бановска се обърна към всички добри хора, които имат желание и възможност да помогнат.

Цветомира Бановска ражда Вики на 4 май в "Майчин дом" в София при д-р Веселин Дяволов. Всичко минало добре, но на втория час след раждането лекарите се появили притеснени при родилката й и казали, че детето трябва да се преведе по спешност за "Пирогов" и да бъде оперирано до 24 часа, защото в противен случай ще умре.

Неонатолог казва на притеснените родители, че Вики има атрезия на тънки черва. Това е вид запушване на отделни сегменти от червото и трябва спешна хирургична намеса и изрязване на засегнатия участък. Операцията е извършена на 14-ия час от нейното появяване на този свят. Били са изрязани 30 сантиметра от тънкото черво и детето ни бе преведено в реанимация.

Три месеца Вики се бори за живот и обикаля с родителите си във всички болници и клиники в страната. На четвъртия месец състоянието на детето се подобрило, а родителите на слънчевото бебче отишли до Румъния за специален катетър за 200 евро, тъй като в България го няма. Той се поставя във вена до сърцето и през него се правят вливания със специална храна, която на месец струва 15 000 лева.

Фондът за лечение на деца одобрил Вики и поел разходите за специалните храни, но заради самия централен венозен път всичките консумативи и медикаменти трябва да бъдат стерилни. За тази цел врачанското семейство трябва само да си ги закупува. Цената на консумативите за месец обаче е около 2 000 лева – сума, която е непосилна за родителите.

Според лекарите лечението на Вики ще продължи години, докато тънкото черво израсте. През това време бебето продължава да обикаля с родителите си различни болници, а разходите се трупат все повече.

Кутии в подкрепа на Вики има във Враца, Велико Търново и София.

Който желае може да преведе средства по дарителската сметка:

Уникредит Булбанк

Титуляр - Виктория Веселинова Неновска

BG45 UNCR 7000 1523400265

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
„Врабчетата” на Монтана отново донесоха медали от фестивал
2019-03-18 19:00
20 0
Вокална група „Детски смях” при детския комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана се върна със  златен медал от  националния фестивал  „Орфеева дарба” в София. „Врабчетата” се…

Откриха седмицата на франкофонията  с бинарен урок  в СУ „Васил Кънчов”
2019-03-18 18:00
96 0
Седмицата на франкофонията във Враца беше открита с бинарен урок – по поетическия цикъл „Бретан” на Елисавета Багряна. Събитието се състоя в актовата на СУ…

С 3D мапинг и концерт на „Фондацията“ се откриват Ботеви дни 2019
2019-03-18 17:00
83 0
За трета година Ботевите дни във Враца ще бъдат открити с ефектно аудио-визуално шоу, съпътствано с концерт на група „Фондацията“. В култовата формация участват емблематичните…

Представят книгата „Челопек – Природният олтар” в библиотека „Христо Ботев”
2019-03-18 16:00
76 0
Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца представя новата книга на Цветана Евгениева „Челопек - Природният олтар“. В нея дългогодишният журналист използва исторически сведения, оставени в…

актуален брой на вестник Конкурент