Konkurent
ТДМ

Събития

Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

2018-11-03 12:00 3173 0

Зов за помощ! Да помогнем на Вики от Враца

5-месечната Вики от Враца се нуждае спешно от средства, за да оздравее и да живее пълноценно. Майката на детето Цветомира Бановска се обърна към всички добри хора, които имат желание и възможност да помогнат.

Цветомира Бановска ражда Вики на 4 май в "Майчин дом" в София при д-р Веселин Дяволов. Всичко минало добре, но на втория час след раждането лекарите се появили притеснени при родилката й и казали, че детето трябва да се преведе по спешност за "Пирогов" и да бъде оперирано до 24 часа, защото в противен случай ще умре.

Неонатолог казва на притеснените родители, че Вики има атрезия на тънки черва. Това е вид запушване на отделни сегменти от червото и трябва спешна хирургична намеса и изрязване на засегнатия участък. Операцията е извършена на 14-ия час от нейното появяване на този свят. Били са изрязани 30 сантиметра от тънкото черво и детето ни бе преведено в реанимация.

Три месеца Вики се бори за живот и обикаля с родителите си във всички болници и клиники в страната. На четвъртия месец състоянието на детето се подобрило, а родителите на слънчевото бебче отишли до Румъния за специален катетър за 200 евро, тъй като в България го няма. Той се поставя във вена до сърцето и през него се правят вливания със специална храна, която на месец струва 15 000 лева.

Фондът за лечение на деца одобрил Вики и поел разходите за специалните храни, но заради самия централен венозен път всичките консумативи и медикаменти трябва да бъдат стерилни. За тази цел врачанското семейство трябва само да си ги закупува. Цената на консумативите за месец обаче е около 2 000 лева – сума, която е непосилна за родителите.

Според лекарите лечението на Вики ще продължи години, докато тънкото черво израсте. През това време бебето продължава да обикаля с родителите си различни болници, а разходите се трупат все повече.

Кутии в подкрепа на Вики има във Враца, Велико Търново и София.

Който желае може да преведе средства по дарителската сметка:

Уникредит Булбанк

Титуляр - Виктория Веселинова Неновска

BG45 UNCR 7000 1523400265

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Ето какво става с ремонта на изгорялото читалище в Гложене
2018-11-17 15:00
68 0
Кметът на Козлодуй Маринела Николова, която беше на среща с хората в село Гложене, не подмина и най-болната им тема – изгорялото читалище. Тя направи…

ПП ГЕРБ – Враца организира Форум по пътна безопасност
2018-11-17 14:00
72 0
По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия ПП ГЕРБ – Враца организира Форум по пътна безопасност на 18 ноември от 10…

Деца и родители се включиха в седмото издание на „Мама, татко и аз“
2018-11-17 13:00
177 0
За седма поредна година, Община Враца и екипът на проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, организираха спортния турнир „Мама, татко и аз“. Събитието бе открито…

По-малко от 20 дни остават до връчването на голямата награда в лотарията с касови бележки
2018-11-17 12:00
135 0
Над 28 милиона касови бележки са регистрирани до този момент за участие в надпреварата за 50 000 лв., голямата награда във втория сезон на Лотарията с…

актуален брой на вестник Конкурент