Спорт

Файтърите на Боен клуб Сила взеха титла и сребро от Европейското СНИМКИ

  23.10.2018 16:43             
Файтърите на Боен клуб Сила взеха титла и сребро от Европейското СНИМКИ

Файтърите от Боен клуб Сила от Враца спечелиха титла и сребърен медал от европейското първенство по ММА. Надпреварата се проведе в „Арена Шумен“ и беше във възрастовите групи за момчета, кадети и юноши.

7-кратният републикански шампион и 6 пъти първенец на Балканите Цветомир Тодоров прибави към колекцията си от медали и златото от първенството на Стария континент. Врачанинът триумфира в категория до 61 кг. След блестяща игра в четвъртфинала Цветомир надигра съперник от Турция. На финала се изправи срещу Ивелин Добрев от България, с когото направиха атрактивна среща, но хегемонът от Враца приключи спора в 3-ия рунд с технически нокаут. Николай Цветков, който е републикански шампион за 2018 г., стигна до спор за титлата в категория до 48 кг при момчетата. По пътя към среброто той отстрани опонент от Украйна. Във финалната си среща врачанинът се изправи срещу друг състезател на Украйна, който се оказа непреодолимо препятствие, а Цветков се задоволи при дебюта си на международна сцена с вицеевропейската титла.

Българският национален отбор спечели отборната купа, като след тях се наредиха съставите на Украйна, Португалия, Турция и Албания.