Спорт

Миньоро най-после зарадва феновете с класика в дерби, Денис влиза в щаба

  20.10.2018 20:26             
Миньоро най-после зарадва феновете с класика в дерби, Денис влиза в щаба

Миньор Кипровец най-после зарадва феновете си, след като спечели дербито край Лопушанския манастир срещу Шурданица с 3:0. Двата тима се представят под нивото си от началото на сезона. Мачът от 9-ия кръг на областната „А“ група на Монтанско започна равностойно на изключително тежкия и за двата тима терен. Гостите използваха умело статичните положения и при едно от тях Калоян Димитров центрира и Петко Бисеров-Крауч с глава реализира за 0:1.

И през второто полувреме играта бе същата като битката се водеше в средата на терена. Грешка в защитата на домакините между бранителите и вратаря Лени Петров позволи на капитана на миньорци Любо Харачаров да реализира за 0:2. В края на мача Калоян Димитров закова третия си гол от пряк свободен удар от началото на сезона и оформи класиката. Домакините опитаха натиск, но без резултат. За Шурданица липсваха изявените стрелци  Миро Йорданов-Джудиста и Ивайло Пешин. За гостите от Чипровци пък ги нямаше ключовите фигури Николай Николов-Фукси, Ники Сърновски и Кристиян Руменов.

До края на полусезона Миньор Кипровец ще бъде ръководен от тандема Георги Владимиров-Денис Димитров , като Димитров ще се занимава и с организацията в тима.