Събития

В Козлодуй консултират двойки с репродуктивни проблеми

  18.10.2018 16:18             
В Козлодуй консултират двойки с репродуктивни проблеми

На 2 ноември ще бъде реализиран вторият етап от инициативата „Надежда пътува“. Тя има за цел да предостави безплатен достъп до специалист по асистирана репродукция на хора с репродуктивни проблеми в най-засегнатите от демографската криза райони на България.

Миналата година тази възможност получиха над 40 двойки от Видин. Сега дестинацията отново е Северозападна България, но този път „Надежда пътува“ ще бъде в Козлодуй, съобщиха организаторите.

Д-р Димитър Цветков, специалист по репродуктивна медицина от „Надежда репродуктив – София“, ще консултира безплатно двойки с проблемно забременяване и такива, с повтарящи се спонтанни аборти, които до момента не са провеждали лечение, или които вече са стартирали прегледи и процедури, но се нуждаят от допълнително второ мнение на специалист по репродуктивно здраве.

От безплатните консултации могат да се възползват двойки от града и региона, които правят опити за бебе без успех в продължение на 1 година /ако жената е под 35 г./ или 6 месеца /ако жената е над 35 г./, започнали са лечение, но се нуждаят от второ мнение от специалист по асистирана репродукция, имат повтарящи се спонтанни аборти.

Записвания се правят до 31 октомври - повече подробности ще намерите във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада.