Събития

Дават топъл обяд на бедни

  18.10.2018 15:59             
Дават топъл обяд на бедни

Община Враца продължава да осигурява топъл обяд на 120 човека в затруднено положение, каза на пресконференция зам.-кметът Петя Долапчиева. Тя уточни, че на 4 октомври е подписано допълнително споразумение между общината и Агенция за социално подпомагане към договора за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за осигуряването на топъл обяд към Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонд за европейско подпомагане. Заложените дейности по проекта се осъществяват по график, а срокът за изпълнението му е до 31 декември 2019 година. Размерът на финансирането е 284 600 лв.

В момента услугата се предоставя на 120 души в две трапезарии на територията на града. Потребителите получават топлия си обяд, който включва супа, основно ястие, десерт и хляб в работните дни на всеки месец. Предоставят се и съпътстващи мерки, които се изразяват в консултиране на потребителите за ползването на социални, административни, здравни услуги, помощ при попълване на документи към институции и други констатирани потребности.

Приемът на документи от кандидат-потребители е отворен. Всеки желаещ да получи допълнителна информация може да се обърне към екипа по Проекта в сградата на Общинска администрация – Враца.