Събития

„Детски смях“ е на финал на детската мелодия на годината

  18.10.2018 13:44             
„Детски смях“ е на финал на детската мелодия на годината

Песента „Торбичка добрина”, създадена от Наталия Делионова, учителка в от Девета детска градина  в Монтана, изпята от група „Детски смях“ при детския комплекс  „Ние, врабчетата“ в Монтана и 9-годишната Лора Ходжева от София, се нареди сред 14 финалисти в конкурса Детска мелодия на годината. Аранжиментът е на пианиста от Асеновград Кирил Геренов. Видеото е дело на оператора Кирил Борисов от Монтана.

В петък и събота децата на Монтана ще участват в националния конкурс  „Гласовете на детската мелодия“ в зала „Арена Шумен“. Там се събират  240 деца, които ще се представят в две категории –индивидуални изпълнители и групи. Вокална група „Детски смях“ ще се състезава в раздел „вокални групи“ с песента „Яворова пролет“. В раздел „индивидуалните изпълнители“ в конкурсната част ще участват 7-годишната Яна  - с песента „Момичето с лунички“, 10-годишната Зорница Викторова с „Остани“, Магдалена Александрова /10г./ – с „Оставаме“, Михаела Генова /12г./ с „Повей, ветре“ и Жанета Пейна / 14г/. с „Устрем“.

 „Гласовете на детската мелодия“ е част от детската мелодия на годината. Галаконцертът е  на 22 декември в Зала 1 на НДК.

Песента победител ще се определи от три журита – публиката, която гласува с СМС-си,  детско жури от изявени в различни области хлапета и  професионално жури - от български автори, композитори и музиканти.  
Гласуването с СМС – си е започнало на 1 октомври и ще продължи до 22 декември. За да подкрепите „Торбичка добрина“ – СМС на 15551 с текст 12. Цената е 1.20 лв. с ДДС.