Свят

Научният начин да изберете снимка за профила си в интернет

  18.10.2018 11:17             
Научният начин да изберете снимка за профила си в интернет

Нека да си признаем истината, хората нямат идея как да изберат своя снимка за профилите си в интернет.

Ново изследване откри, че е по-добре друг човек вместо вас да избере вашата снимка за вашия профил.

Съветът работи когато става въпрос за онлайн срещи, LinkedIn или Фейсбук.

Оказва се, че другите хора избират по-успешни профилни снимки за нас отколкото ние избираме за самите себе си.

Причината за това е, че другите знаят по-добре на кои снимки изглеждаме по-привлекателни, компетентни или заслужаващи доверие – в зависимост от това, какво изисква контекста.

“Нашите резултати показват, че хората правят лош избор, когато става въпрос за избирането на подходящи снимки за онлайн профил, което пък има лош ефект върху начина, по който хората ги възприемат,” обяснява Д-р Дейвид Уайт, водещият автор на изследването.

“Ефектът е силно изразен при онлайн комуникациите, впечатленията, които хората получават от снимката и за собственика й, и основно за решенията, които взимат на нейна основа, включително дали да наемат някого на работа, дали да излязат на среща, дали да приемат приятелство и дори дали да гласуват за някого или дадена кауза.”

“Предишни изследвания показаха, че хората правят изводи за характера на даден човек и неговата личност в рамките на части от секундата, след като са видяли негова или нейна снимка и в този смисъл нашите резултати имат ясни практически последници. Ако искате да поставите на профила си най-доброто лице, което имате, доверете се на някой друг да избере снимката.”

Източник: Psy Blog