Крими

Ченгетата във Видинско се качват на 33 нови автомобила

  12.10.2018 09:24             
Ченгетата във Видинско се качват на 33 нови автомобила

Автопаркът на ОДМВР - Видин е обновен с 33 нови служебни коли

Старши комисар Петър Коцин, директор на областната дирекция на полицията, връчи ключовете на новите високопроходими автомобили на служители от областната дирекция и  трите районни управления в структурата на ОД на МВР - Видин.

30 автомобила „Great Wall Hover“ и 3 автомобила „VW Tiguan“, предназначени за опазване на обществения ред в граничната Видинска област, са разпределени по силовите подразделения.

18 автомобила ще ползват полицейските служители от РУ – Видин, осем отиват за нуждите на РУ в Белоградчик, а пет – за полицаите от РУ-Кула.

По един автомобил отиват за служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция и за група „Миграция“ в областната дирекция.

Моторните превозни средства са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси с разтегателни бариери.

ОДМВР-Видин получи 33 от общо 341 нови служебни автомобила, доставени на вътрешното ведомство,  в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.