Крими

Заседател отложи дело за убийство

  11.10.2018 14:51             
Заседател отложи дело за убийство

Делото за убийството на земеделския производител Кунчо Кунчев беше отложено заради липсата на един от съсдебните заседатели. Процесът ще продължи, когаято той се върне от обучение в чужбина, това реши съдебен състав, оглавен от магистрата Агнеса Ставарова.

Кървавото престъпление беше извършено през декември 2015 г. в къщата на 74-годишния бизнесмен в село Добролево. Като обвиняем беше привлечен Мариян Димов /на снимката/, за когото прокуратурата успя да докаже, че е умъртвил жертвата си и я ограбил. Според обвинителния акт килърът е наръгал Кунчев 18 пъти с нож, а след това ограбил 740 лева от мъртвия мъж. По делото са призовани 18 свидетели, очаква се да бъдат изслушани и няколко съдебно-медицински експертизи.

Това е вторият опит на правосъдието да въздаде справедливост. През юни 2017 г. състав на врачанския окръжен съд, председателстван от съдия Иван Маринов, постанови 20-годишна присъда за Димов, като присъди и кръвнина от 300 000 за близките на убития Кунчо Кунчев. Заради пропуски в изготвянето на обвинителния акт обаче процесът беше върнат от апелативния съд, който дори освободи от ареста килъра, за да може да работи и изхранва себе си и близките си.