Крими

Арестуваният за убийството на Гошо има дърводобивна фирма (СНИМКИ)

  10.10.2018 13:18             
Арестуваният за убийството на Гошо има дърводобивна фирма (СНИМКИ)

38-годишният мъж, заподозрян и арестуван за убийството на 17-годишния Гошо Мигленов, е собственик на фирма за дърводобив, показва справка в Търговския регистър. Георги Рапонски притежава „Изи Тимбър Строй”, която се занимава с дърводобив, дървопреработка, търговия, транспорт, строителство, ремонт на автомобили и всякави други дейности, незабранени от закона.

Все още не е ясно дали той е собственик на гората, където беше застреляно 17-годишното момче. По данни на полицията Рапонски за сега е задържан за 24 часа. В автомобила му беше открит газов пистолет. Дали с това оръжие е убито момчето ще стане ясно на по-късен етап, казаха криминалисти. Според експерти обаче с преработен газов пистолет убийство може да се извърши ако изстрелът е произведен от упор. По първоначални данни стрелбата срещу Гошко и дядо му е била от далечно разстояние.

Във вторник около обяд тийнейджърът заедно с 58-годишният си дядо влезли в гора в местността Младата ливада в землището на монтанското село Крапчене. Мястото се намира встрани от оживения международен път Е 79, близо до Монтана.

Двамата били с две каруци, а целта им – да съберат изсъхнали дърва и да окосят малко трева. По данни на полицията в каруците не са открити брадви, или триони. В един момент край тях захвърчали изстрели. Единият улучил Гошко в главата и го повалил. Момчето издъхнало на място. Трупът му е транспортиран за аутопсия. Криминалистите се надяват в тялото на момчето да бъде открит куршум, или сачми, за да се изясни с какво оръжие е стреляно.

В сряда сутринта полицейските експерти направиха повторен оглед на мястото, за да търсят нови веществени доказателства по случая.

Семейството на Гошко живее в ромския квартал „Огоста” в Монтана. Местните разказват, че хората са бедни, „но не са хайдуци”. Момчето учи в индивидална форма.

Арестуваният Рапонски е познат на полицията. Преди години е съден за притежание на марихуана. Очаква се да му бъде постановена прокурорска мярка за задържане за 72 часа.

Във вторник вечерта десетки жители на ромския квартал се бяха събрали на площада в махалата, потресени от убийството. До ексцесии не се стигна, но полиция и жандармерия охраняваха района. Хората настояват за справедлив и бърз процес.