Спорт

Кметът на Видин награди състезатели и треньори от Ванто

  25.09.2018 18:20             
Кметът на Видин награди състезатели и треньори от Ванто

По повод постигнатите редица успехи от клуба по кану-каяк Ванто в различни първенства, кметът на Видин Огнян Ценков награди състезателите и треньорите.
„Изразявам своето възхищение и гордост, както лично, така и от страна на нашите съграждани. Много се зарадвах за спечелените златни медали от държавното индивидуално първенство в Пловдив и на останалите завоювани победи. Поздравявам всички за положените усилия. Искам да дам пример на вашите връстници как с упорит труд, под ръководството на треньорите в условията, които Община Видин осигури в Гребната база, се формира воля за победа, спортен дух и се постигат високи резултати“, каза Ценков. На срещата присъстваха председателят на управителния съвет на СК Ванто Юрий Йорданов и треньорите Стефан Илиев, Цветан Иванов и Радослав Каменов.
Огнян Ценков връчи почетни плакети на Йоана Георгиева, спечелила 6 титли на държавния индивидуален шампионат в и на Ванеса Димитрова – носител на 3 златни медала, както и във връзка с други постигнати резултати. Грамоти получиха: Веселин Вълчов /7-и на световното първенство в Португалия с 4-местен каяк на 1000 м при мъжете/, Виктор Иванов /вицешампион на България/, Николай Николов /3-и с едноместен каяк на 200 м при юношите младша възраст/. Бяха отличени и треньорите Цветан Иванов /за особени заслуги в подготовката на Йоана Георгиева и Ванеса Димитрова и принос в завоюването на престижни отличия за клуба/ и Радослав Каменов /за висок принос в селектирането на перспективни млади гребци/.


„Благодарен съм на децата, на нашите най-изявени състезатели, които постигнаха много. От дълги години Видин не е имал представител на финал на световно първенство по кану-каяк. Нашият клуб се гордее истински с успехите. Благодарен съм на треньорите, на Община Видин и специално на кмета Огнян Ценков, който предостави такива възможности за нашия спорт, каквито от десетилетия не е имало“, заяви председателят на УС на Ванто Юрий Йорданов.
Огнян Ценков припомни, че след като местната управа изцяло придоби собствеността върху Гребната база и осъществи ремонт, условията за подготовка на децата са се подобрили значително и резултатите не са закъснели. Видинският кмет съобщи, че ще направи следващото си лично дарение през месец октомври в полза на СК Ванто, за да бъде купена екипировка за състезателите. Той призова всички, които имат финансова възможност, също да подкрепят клуба по кану-каяк.