Спорт

Две титли и бронз за Сила от държавното по ММА

  24.09.2018 16:56             
Две титли и бронз за Сила от държавното по ММА

Две титли и бронзов медал заслужиха състезателите на врачанския боен клуб Сила, които участваха в държавния шампионат по ММА в София. В него бойци от 17 клуба се бориха за квоти за престоящото европейско първенство за  момчета, кадети и юноши, на което България ще е домакин. Надпреварата ще се проведе на 20 и 21 октомври в „Арена Шумен”. Мъжете и жените пък се съревноваваха за квоти за световния шампионат в края на годината в Бахрейн.

Двубоите в столицата бяха изгледани от президента на БФММА Станислав Недков и Керит Браун, който оглавява международната федерация по ММА /IMMAF/.

Жребият бе благосклонен към Цветомир Тодоров  и го изпрати директно на финала при юношите до 61 кг. Там врачанинът се представи блестящо и за 1.40 мин. успя да откаже противника си. Николай Цветков, който е най-младият състезател в БК Сила, също се окичи със злато, след 2 зрелищни срещи при момчетата в категория до 49 кг. Павлин Воденичарски остана трети при юношите до 70 кг. В четвъртфинал той беше надигран по точки от опонента си, но въпреки това ще бъде допуснат до участие на европейското. Там заслужено ще се изявят и Тодоров и Цветков.

Треньорът Асен Асенов и мениджърът на врачанския клуб Ивайло Русинов останаха изключително доволни от представянето на техните възпитаници и са уверени, че те ще се представят по същият начин в Шумен, както в квалификацията. След кратка почивка бойците от Сила ще започнат нов подготвителен режим, за да се изправят срещу опонентите си в максимално добра форма.