Събития

Ето какво решават на сесията си съветниците от Враца

  20.09.2018 16:22             
Ето какво решават на сесията си съветниците от Враца

Съветниците от Враца се събират утре, на 25 септември за редовното си заседание за месеца. В дневния ред са залегнали 16 точки.

По време на дебатите се очаква да бъдат дискутирани имената на временни управители на две 100-процентови общински предприятия – това са „Тролейбусен транспорт“, чиито шеф Николай Вълков е подал предизвестие за напускане, което изтича на 5 октомври, и д-р Магдалена Петкова, която седна на стола на дългогодишния управител Григор Томов. Дамата е подала заявление за напускане. Тя беше начело на центъра за кожно-венерически заболявания от април 2016 г.

Предварителните очаквания са счетоводител да оглави центъра за кожно-венерически заболявания във Враца. Назначението е временно, докато не бъде избран постоянен управител за поста. Столът на шеф стана вакантен, след като досегашният управител д-р Магдалена Петкова депозира молбата си за напускане, а на сесията във вторник общинският съвет във Враца трябва да избере неин временен наследник. Функциите й временно ще изпълнява икономистът Иво Николов, който работи като счетоводител в 100-процентовото общинско дружество.

На сесията си във вторник съветниците ще търсят и временен управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД във Враца, след като Николай Вълков декларира, че не желае да продължи да е шеф на фирмата. Предизвестието му за напускане изтича на 5 октомври, а в края на август мнозинството в местния парламент попречи той да получи нов управленски 3-годишен мандат. Според предложението, постът временно ще поеме Виктория Начева, която сега е старши експерт „Транспорт и пътища“ в общинската управа на Враца. Ако предложението за нея събере мнозинство, тя ще се превърне в първата жена, управител на транспортното дружество.

Редовната сесия във Враца е във вторник от 10 часа в конферентната зала на общинската управа.